Bursa'da basketbol zamanı

Güncelleme Tarihi:

Bursada basketbol zamanı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2016 16:37

FIAT Türkiye Kupası yarın saat 17.00'deki F.Bahçe-Dİ. Büyükçekmece maçıyla start alıyor. Tofaş Spor Salonu'ndaki ikinci maçta ise Pınar Karşıyaka ile Anadolu Efes saat 20.00'de karşılaşacak. Maçları TRT Spor naklen yayınlayacak.

Haberin Devamı

Tofaş Türk Otomobil Fabrikası’nda dün gerçekleştirilen FIAT Türkiye Kupası basın toplantısına, Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı Efe Aydan, TBF Genel Sekreteri Celal Arısan, BSL Direktörü Samer Şenbayrak, Bursa Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Doç.Dr. Süleyman Şahin, FIAT İş Birimi Direktörü Altan Aytaç, FIAT Türkiye Kupası’nda boy gösterecek takımların antrenör ve oyuncularının yanı sıra basın mensuplarıyla davetliler katıldı.

Bursada basketbol zamanı

EFE AYDAN: BURSA'DA RENKLİ MAÇLAR İZLEYECEĞİZ

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı Efe Aydan, “Yıllarımı geçirdiğim burada bulunmak benim için çok özel. O nedenle çok mutluyum. Bursa’daki kupa maçlarında basketbolseverler kaliteli, iddialı ve zor maçlar izleyecekler. Burada her türlü sonuç açık olduğundan, çok renkli maçlar izleyeceğiz. Tüm takımlara başarılar diliyorum” dedi.
Bursada basketbol zamanı

CELAL ARISAN: BURSALI BASKETBOLSEVERLERİ MAÇLARA BEKLİYORUZ 
Basketbolumuzun son yıllarda büyük ivme kazandığının altını çizen TBF Genel Sekreteri Celal Arısan, “Tofaş grubu yaklaşık 40 yıldır büyük hizmetler veriyor. FIAT ile kupaya sponsor oldular. Kendilerine ve İl Müdürümüze teşekkür ediyorum. Bursalı basketbolseverleri maçlara bekliyoruz. Herkese başarılar diliyorum” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Bursada basketbol zamanı

ŞAHİN: BURSA İÇİN BASKETBOL OLMAZSA OLMAZ

Bursa Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Doç.Dr. Süleyman Şahin ise Bursa ili için basketbolun ‘olmazsa olmaz’ olduğunu söylerken, “Bursa bir kez daha önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Bursa için basketbol olmazsa olmaz...

Bursada basketbol zamanı

AYTAÇ: TÜM TAKIMLARA BAŞARILAR DİLİYORUM"

FIAT markası adına tüm konukları selamladığını kaydeden FIAT İş Birimi Direktörü Altan Aytaç, “Tofaş olarak yaklaşık yarım asıra varan süredir otomotiv endüstrine yön veren yatırımlar yapıyoruz.

Spor kulübümüz 40 seneyi aşkın olarak altyapıya verdiğimiz önemle devam ediyor. Türk basketbolunun aslında yıldızının parladığı her anlamda ön planda olduğu dönemdeyiz. Çok çekişmeli ve keyifli maçlar bizleri bekliyor. Tüm takımlara başarılar diliyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

ŞENBAYRAK: SONUCU KESTİRİLEMEYEN 7 MAÇ
31.kez düzenlenecek FIAT Türkiye Kupasıyla ilgili olarak açıklamada bulunan BSL Direktörü Samer Şenbayrak, “Geçtiğimiz yıllarda kupalar sezon öncesinde ön eleme turu oynanarak, devre arası sonrasında organize ettiğimiz 8’li finallerle oynanıyordu.

Geçen sene yönergemizde bir değişiklik yaparak, 2015-16 sezonu Spor Toto Basketbol Ligi’nin ilk yarısını ilk 8‘de bitiren takımlarla bir araya geldik. Bildiğiniz gibi ligimiz Avrupa’nın en iyisi olarak gösteriliyor.

Maçlarımızı yakından takip edenler bilirler, sonuçları önceden kestirmek neredeyse imkansız. Türkiye Basketbol Federasyonu olarak 7’den 70’e salona gelen seyircilerin mutlu bir şekilde ayrılmaları için özel şovlarımız ve yarışmalarımız olacak. Kazasız belasız sakatlıksız bir Türkiye Kupası dilerim”

Haberin Devamı

KUPA PROGRAMI
TARİH SAAT MAÇ
YARIN 17.00 F.Bahçe-Dİ. Büyükçekmece
YARIN 20.00 P.Karşıyaka-A.Efes
PERŞEMBE 16.00 D.Doğuş-Trabzon MP.
PERŞEMBE19.00 G.Saray-Banvit
CUMA 17.00 1. maçın galibi-2. maçın galibi
CUMA 20.00 3. maçın galibi-4. maçın galibi
PAZAR 18.30 Final

FIAT Türkiye Kupası’nda yer alan takım temsilcileriyle oyuncuların görüşleri şu şekilde:
Cenk Renda (Fenerbahçe)
“Sezon başındaki hedeflerimizden biri kupayı müzemize götürmek... Umarım sonunda kupanın sahibi biz oluruz. Bursalı basketbolseverlere iyi maçlar izlettireceğimize inanıyorum. Katılımcılara da başarılar dilerim.”

Berk Uğurlu (Fenerbahçe)
“FIAT Türkiye Kupası bizim en önemli hedeflerimizden birisi. Tüm takımlar başarılar dilerim. En iyi 8 takım burada olacak. Adım adım maçlarımızı kazanmak ve şampiyon olmak istiyoruz.”

Serdar Çağlan (Demir İnşaat Büyükçekmece)
“Bu güzel şehirde olmak gurur verici bir durum. Öncelikle organizasyon ve sponsorluk için hem Türkiye Basketbol Federasyonu hem de FIAT’a teşekkür ediyorum. Yönerge değişimi sonrasında bence en formda 8 takım burada. Biz de iyi durumdayız. Turnuvalar sürprizlere gebedir. Rakibimiz Avrupa’nın en formda takımı durumunda. Bir kere ligde yendik, bir daha neden olmasın... Aynı ciddiyetle oynayacağız. Tüm takımlara başarılar diliyorum.”

Haberin Devamı

Emre Ekim (Demir İnşaat Büyükçekmece)
“Bizim için ilk senemizde burada olmak gurur verici bir durum. Takım olarak inanarak çok çalıştık ve ilk 8’e kaldık. Kupada bence sürprizlere açık olacaktır. Geçmişte bunları yaşadık. Elimizden geleni yapacağız.”

Rutkay Özlü (Anadolu Efes)
“Ev sahipliğinden dolayı FIAT ve Tofaş’a teşekkür ediyorum. Son şampiyon olarak buraya geldik. Bu unvanımızı korumak istiyoruz. Hazırlıklarımızı sürdürüyoruz ve yine unvanımızı koruyarak İstanbul’a dönmeyi hedefliyoruz. Sakatlıksız bir turnuva olmasını temenni ederim.”

Doğuş Balbay (Anadolu Efes)
“Bizim de hedefimiz diğer takımlarda olduğu gibi kupayı müzemize götürmek... Geçen sene bunu başardık ve bir kez daha başarabiliriz. Tüm takımlara başarılar dilerim...

Ayrıca böyle önemli bir organizasyonun Bursa’da düzenlenecek ve Tofaş Spor Salonu’nda maçların oynanacak olması heyecan verici. Bursa’da çok güzel basketbol seyircisinin olacağını biliyoruz. Ligimizde çok kaliteli ekipler var ve herkes birbirini yenebilecek güçte. 4 gün içerisinde 3 maç oynayacağız. Umarım tüm basketbolseverlere güzel maçlar izlettirebiliriz. Karşılaşmaları izleyecek olanlar için güzel bir basketbol festivali olacaktır.”

Haberin Devamı

Ömer Yalçınkaya (Galatasaray Odeabank)
“Burada herkesin bir amacı var; kupayı kazanmak. Burada birbirinden değerli 8 takım var. Hak edenin kazanacağı ve Bursa seyircisinin de tribünden izleyeceği bir kupa diliyorum.”

Turgay Zeytingöz (Banvit)
“FIAT gibi değerli bir sponsor ve Bursa şehrinde çok değerli bir turnuva oynayacağız. Daha önce kupada iki kez final oynamıştık. İnşallah bu yıl sonuna kadar kalıp kupayla Bandırma’ya döneriz.”

Tolga Geçim (Banvit)
“Bizim hedefimiz tüm takımlar gibi kupada sonuna kadar gidip şampiyonluğa ulaşmak. Tüm takımlara başarılar dilerim.”

Diğer yandan basın toplantısı öncesinde düzenlenen yemekte FIAT ve TBF yetkililerinin yanı sıra Türkiye Kupası’nda yer alacak ekiplerin antrenör ve oyuncuları bir araya geldi.

BAKMADAN GEÇME!