Bursa baskın yedi:2-1

Güncelleme Tarihi:

Bursa baskın yedi:2-1
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 1998 00:00

Haberin Devamı

Ligde Galatasaray'ı deviren Bursaspor, evindeki maçta Türkiye Kupası'nda Kocaelispor'a boyun eğdi. Goller Nuri, Evren (Kocaeli) ve Vidolov'dan (Bursa) geldi.

Kara: Bu maçın rövanşı var

Bursaspor Teknik Direktörü Rasim Kara, ilk maçı kaybetmelerinin kendileri için dezavantaj olduğunu ancak henüz herşeyin bitmediğini söyledi. Kara, ‘‘Sanırım ligin yorgunluğu futbolcularımı olumsuz etkiledi. Çok iyi oynamadık. Ancak herşey bitmiş değil. Kupa iki ayaklı bir oyundur. Biz de Kocaelispor'u dış sahada yenebiliriz. Unutulmamalı ki bu maçın bir de rövanşı var’’ değerlendirmesinde bulundu.

Geçen yılın kupa şampiyonu Kocaelispor, çeyrek final ilk maçında Bursaspor'u deplasmanda yenerek rövanş için önemli bir avantaj yakaladı: 1-2.

Konuk ekip 11. dakikada öne geçti. Orta sahadan uzun bir topla Nuri hareketlendi. Bu oyuncu topu 20 metre sürüp ceza alanına girdi ve sol çaprazdan çok sert vurdu: 0-1.

15. dakikada Baliç şahsi çabasıyla sol çaprazdan topu alıp klasik vuruşunu yaptı. Metin yerden sekerek gelen topu güçlükle çeldi.

35. dakikada hakem bir mücadelede Selim'in elle oynadığına hükmetti. Sol çaprazdan kazanılan serbest atışı kullanan Dobrowski, nefis bir şut attı, Gançev göğsüyle karışık topu çelebildi.

44. dakikada Vidolov yaklaşık 30 metreden kaleyi tam cepheden gören pozisyonda şutladı, top yerden önce direğe, sonra kalecinin sırtına vurup ağlarla buluştu: 1-1. İlk yarı 1-1 sona erdi.

İkinci yarıda oyunun kontrolünü eline geçiren Kocaelispor rakip kalede daha tehlikeli olmaya başladı.

61. dakikada soldan Dobrowski hareketlenip taç çizgisi yakınlarından ceza sahasına uzun bir orta gönderdi, gerilerden gelen Evren bomboş durumda kafayı vurdu ve Gançev'in hatasını affetmedi: 1-2.

74. dakikada Evren, Nuri'yi soldan kaçırdı. Nuri ceza sahasına girerken kavisli bir orta yaptı, gerilerden gelen Ahmet arka direk dibinde topa dokunamayınca takımını mutlak bir golden etti.

84. dakikada Kocaelispor Dobrowski ile soldan akın geliştirdi. Ahmet ceza sahası içinde kaleci ile karşı karşıya kaldığında çok kötü vurdu.

STAT: Atatürk

HAKEMLER: Ünsal Çimen (**), İlhami Sayılan (**), Hulusi Aldaç (**)

BURSASPOR: Gançev (*)- Adnan (**), Selim (**), Mesut (*) (Dk.23 İliev **)- Ömer (**), Cafer (**), Deniz (**), Vidolov (***), Şaban (**)- Murat (*) (Dk.65 Mustafa **), Baliç (***)

YEDEKLER: Şenol, Turan, Ünal, Engin, Berkan

KOCAELİSPOR: Metin Mert (**)- Mirkoviç (***), Osman (***), Turan (**), Mert (**)- Zeki (**) (Dk.83 Taşkın), Evren (***), Soner (**), Nuri (***)- Sabin İlie (*) (Dk.72 Ahmet **), Dobrowski (***)

YEDEKLER: Stingaciu, Bülent, Tarık, Orhan, Engin

GOLLER: Dk.11 Nuri, Dk.44 Vidolov, Dk.61 Evren

SARI KARTLAR: Gançev, Mesut, İliev, Cafer (Bursa), Nuri, Turan (Kocaeli)






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!