Bürokrasiye akraba damgası

Güncelleme Tarihi:

Bürokrasiye akraba damgası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2002 01:49

AKP Hükümeti, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in frenine rağmen, bürokraside hızla kadrolaşmasını sürdürüyor. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun kardeşi Mehmet Azmi Aksu, Sanayi Bakanlığı'na bağlı Türkiye Şeker Fabrikaları'na Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı. Atama kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdür yardımcıları Dr. Abbas Sueri ve Timur Soral da görevden alınarak, yerlerine Kemal Güven Önder ile Alpullu Şeker Fabrikası Müdürü Mehmet Demirel atandı. Aynı bakanlıkta müşavir olan Seyfettin Yılmaz da görevinden alındı. İçişleri Bakanı Aksu'nun diğer kardeşi Hayrullah Nur Aksu'nun da, Enerji Bakanlığına bağlı BOTAŞ Genel Müdürlüğüne atanmasına ilişkin kararname onay için Çankaya Köşkü'nde Sezer'in incelemesinde.

ATALAY'IN YEĞENİ TERFİ ETTİ: YÖK'ün önerisi ve Cumhurbaşkanı'nın onayı ile daha önce rektörlük görevinden azledildiği için, Başbakan Abdullah Gül'ün Milli Eğitim Bakanlığı'na getirmek istediği, ancak Cumhurbaşkanı Sezer'in karşı çıkması üzerine Devlet Bakanı olan Beşir Atalay'ın yeğeni Başmüfettiş İbrahim Atalay Kültür Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına atandı.

SAĞLIK'A DA KAYINBİRADER: Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın çalışmak istemediğini bildirdiği eski Müsteşar Doç. Dr. Sefer Aycan, Gazi Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı'na geri döndü. Onun yerine, Bakan Akdağ'ın, Erzurum Üniversitesi'nden yakın arkadaşı Prof. Dr. Necdet Ünüvar vekaleten getirildi. Ünüvar'ın bu göreve asaleten atanmasına ilişkin kararname de Çankaya Köşkü'nde inceleniyor. Yine Sağlık Bakanlığı'nda boş bulunan müsteşar yardımcılığına, Bakan Akdağ'ın seçim kampanyası boyunca danışmanlığını yapan Erzurum Vali Yardımcısı Abdülkadir Atalık atandı. DYP iktidarları döneminde Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü yapan ve o dönemde ‘Ceset Torbası Skandalı’ nedeniyle görevden alınan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın kayınbiraderi Cihanser Erel'in de, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olacağı belirtildi.

BAYAN MÜSTEŞAR YARDIMCISI: Dış Ticaret Müsteşar Yardımcılığı'na, Anlaşmalar Genel Müdürlüğü Dış Ticaret Uzmanı Ülker Güzel atandı.

Ayrıca, dünkü Resmi Gazete'de çeşitli bakanlık ve kuruluşlara ait 22 atama kararnamesi yürürlüğe girdi.

128 atama kararnamesi Köşk'te bekletiliyor

AKP
Lideri Tayyip Erdoğan, atama kararnamelerinin Köşk'te bekletilmesinden yakındı. Önceki akşam yemekte buluştuğu Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) yöneticileriyle sohbet ederken, hükümetin gönderdiği 128 atama kararnamesinin Çankaya Köşkü'nde beklediğini anımsatan Erdoğan, ‘‘Bir yavaşlatma sözkonusu’’ diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!