"Burcu'ya yeterince zaman ayıramıyordum"

Güncelleme Tarihi:

Burcuya yeterince zaman ayıramıyordum
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2012 11:26

Milli atlet Burcu Ayhan, antrenörü Cüneyt Yüksel ile yollarını ayırdı. Burcu Ayhan, çalışmalarına bundan sonra Cüneyt Yüksel'in kardeşi Cahit Yüksel ile devam edecek.

Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda bronz madalyayı kılpayı kaçıran, Londra Olimpiyatları'nda da finalde yarışan Burcu Ayhan, çalışmalarını bundan böyle Cahit Yüksel ile sürdürecek. Cüneyt Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üç gün önce Ayhan'ın antrenörlüğünü, kardeşi Cahit Yüksel'e devrettiğini belirtti. Cüneyt Yüksel, “Nevin Yanıt'ı da çalıştırdığım için Burcu'ya yeterince zaman ayıramıyordum. Bu nedenle Burcu ile yollarımızı ayırmayı tercih ettik” dedi.

Burcu Ayhan'ın yeni antrenörü Cahit Yüksel de zaman zaman Burcu Ayhan'ı çalıştırmış biri olarak sporcusunu tanıdığını söyledi.

“Cüneyt Hoca'nın bırakmış olduğu yerden devam edip, onun elde ettiği başarıları daha ileriye götürmek için çalışacağız” diyen Yüksel, önlerinde Akdeniz Oyunları, Avrupa Milletler Kupası ve Dünya Atletizm Şampiyonası'nın bulunduğunu ifade etti.

Burcu Ayhan'ın, 1.94 metre atladığını hatırlatan Yüksel, “1.97, 1.98'leri hedefliyoruz. Londra Olimpiyatları'ndan önce dizinden sakatlık yaşadı. Cüneyt Hoca'nın da hedefi bu derecelerdi ama sakatlığı Burcu'yu geriye götürdü. Son 10 gün antrenman yapamadı” diye konuştu.

Öncelikle milli atletin sakatlığını ortadan kaldırmak istediklerini söyleyen Cahit Yüksel, şunları kaydetti:
“Tedavisini yaptırdık, antrenmanlara hafif hafif başladık. Şimdi dizini kuvvetlendirme dönemindeyiz. Bir ay boyunca sakatlığına yönelik antrenman yapıp ondan sonra antrenmanlara geçeceğiz. Ankara'da ve Mersin'de kamp dönemleri geçirdikten sonra, dizinin durumunu göz önünde bulundurup, Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'na katılıp katılmayacağımıza karar vereceğiz.
Cüneyt Hoca'nın stiliyle çalışmaya devam edeceğiz. Ondan yine yardım alacağız. Teknik anlamda bir değişikliğe gitmeyeceğiz. Zaten 1.94 metre atlayan üst düzey sporcunun tekniğinde bir değişiklik yapmanın mantığı yoktur. Eksiklerimizi ve yanlışlarımızı tespit edip ona göre antrenman programımızı biraz detaylandıracağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!