Burcu Kepiç yarı finalde elendi

Güncelleme Tarihi:

Burcu Kepiç yarı finalde elendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2008 14:55

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, bayanlar 48 kiloda mindere çıkan Burcu Kepiç, akşam seansında bronz madalya müsabakasına çıkacak.

Haberin Devamı

Şampiyonada ilk turu maç yapmadan geçen Burcu Kepiç, ikinci turda Alman Alexandra Engelhardt'ı 15 saniyede tuşla mağlup etmeyi başardı. Çeyrek finalde Bulgar Djulieta Okot ile karşılaşan Burcu Kepiç, ilk periyodu 3-0 kaybettikten sonra ikinci ve üçüncü periyotu 1-1'lik skorla, son teknik puanı aldığı için kazandı ve müsabakadan 2-1 galip ayrıldı.

Burcu Kepiç yarı finalde Fransız Vanesse Bolibryemm karşısında da ilk periyotu 10-3 kaybetti. İkinci periyotta rakibinin 3 puanlık oyunuyla yenik duruma düşen Burcu Kepiç, daha sonra büyük bir mücadele ortaya koyarak 3-3'lük dengeyi sağlamayı başardı. Fakat rakibi 3 puanlık teknik yaptığı için periyodu kaybeden Burcu Kepiç, müsabakadan da 2-0 yenik ayrıldı.

Burcu Kepiç, akşam seansında bronz madalya müsabakasına çıkacak.

Haberin Devamı

Büyükler kategorisinde ilk kez bir şampiyonaya katılan 18 yaşındaki sporcu bu müsabakada tecrübesizliğinin de kurbanı oldu.

üsabakanın tamamlanmasına henüz 15 saniye olmasına karşın, son teknik puanı aldığı için kendisinin galip durumda olduğunu düşünen ve antrenörlerinin tüm uyarılarına rağmen oyuna girmekten kaçınan Burcu Kepiç, tecrübesizliğinin kurbanı oldu. Burcu Kepiç, Fransız sporcuyla yaptığı yarı final müsabakası öncesinde de kısa süreli bir rahatsızlık yaşadı. Genç sporcu antrenörlerinin ve federasyon yöneticilerinin yardımıyla kendisine geldi ve müsabakaya çıktı.

Bu arada Bayan Güreş Milli Takımı'ndan bugün mindere çıkan diğer sporcu olan 55 kiloda Emniye Mutsa ise ikinci turda şampiyonaya veda etti.

İlk turu maç yapmadan geçen Emriye Mutsa, ikinci turda Polonyalı Anna Zwıydowska?ya 3-0 ve 2-1'lik periyot skorlarıyla 2-0 yenildi. Polonyalı sporcu daha sonraki turda İtalyan rakibine mağlup olunca, Emniye Mutsa şampiyonadan elendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!