Burak Bıyıktay tur için umutlu konuştu

Güncelleme Tarihi:

Burak Bıyıktay tur için umutlu konuştu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2012 19:20

Basketbolda, FIBA Erkekler Avrupa Çalenç Kupası ön eleme turu rövanş maçında 2 Ekim Salı günü Finlandiya ekibi Joensuun Kataja ile yapacağı maçın hazırlıklarına başlayan Aliağa Petkim'in başantrenörü Burak Bıyıktay, “Gruplara kalacağımıza inanıyorum” dedi.

Bıyıktay, yaptığı açıklamada, ilk maçta rakiplerine 12 sayı farkla 82-70 yenildiklerini hatırlatarak, 2 Ekim Salı günü oynanacakları rövanş
karşılaşmasına hızlı başlayıp gerekli farkı yakalamak istediklerini söyledi.

Devrenin ortalarına doğru farkı 17 sayıya kadar çıkarmalarına rağmen daha sonra sistem dışına çıkmaları, rakibin yaptığı sertlikleri hakemlerin görmezden gelmesi ve aleyhlerine çalınan düdükler nedeniyle maçın kontrolünü kaybettiklerini anlatan Bıyıktay, şöyle konuştu: “Böyle olunca da fark yavaş yavaş eridi. Biz de maçın başındaki tempomuzu yakalayamayınca maçı 12 sayılık bir farkla kaybettik. Bu fark önemli ancak biz turu geçen taraf olacağımıza inanıyoruz. Bugün oyuncularımızla konuştuk. Maçtaki hatalarımızı gördük. Salı günü gerekli farkı sahamızda yakalayarak gruplara kalan takım olacağımıza inanıyorum. Aliağa'daki müsabaka çok daha farklı olacak. Daha derli toplu, daha düzenli, seyircimizin önünde daha baskılı bir oyun ortaya koyacağız. Biz kalite olarak onlardan çok daha iyi bir takımız. Bu kalitemizi sahaya yansıtabilmek önemli. Bunu yansıttığımız takdirde de turu geçemememiz için hiçbir neden yok.”

Bıyıktay, takım oyuncularından Ahmet'in hafif bir sakatlığının bulunduğunu, Shumpert'in ise lig maçlarına kadar takımdaki yerini alamayacağını bildirdi.

Oyuncuların görüşleri

Aliağa Petkim'in oyuncusu Branislav Ratkovica da Joensuun Kataja'dan daha iyi bir takım olduklarını ve rövanş maçında 12 sayılık farkı rahatlıkla kapatabileceklerini belirterek, “Umarım bütün seyircilerimiz de burada olur ve bizi destekler. Tur sevincini onlarla yaşamayı çok istiyoruz” dedi.

İlk maçtaki performanslarının üstünde bir oyun sergilemeleri gerektiğinin bilincinde olduklarını kaydeden Marcus Arnold ise “Turu geçeceğimize inanıyorum. 12 sayılık avantajla Aliağa'ya gelecek olan Joensuun Kataja'ya sevinme şansı tanımayacağız” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!