Bunlar plajda maç yönetsin

Güncelleme Tarihi:

Bunlar plajda maç yönetsin
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2010 00:00

İsviçre Teknik Direktörü Hitzfeld, Behrami’ye kırmızı kart gösteren Suudi hakeme ateş püskürerek, “Kumsalda değil, büyük liglerde maç yöneten hakemlerin düdük çalmasını bekliyordum” dedi.

DÜNYA Kupası’nda hakem kararları tartışılmaya devam ediyor. Son olarak İsviçre-Şili maçının hakemi Suudi Arabistan’dan Khalil Al Ghamdi, gösterdiği 9 sarı ve 1 kırmızı kartla ortalığı karıştırdı. İsviçre Teknik Direktörü Ottmar Hitzfeld maç sonrası “Dünya Kupası’nda en iyi hakemlerin düdük çalmasını bekliyordum. Kumsalda değil, büyük liglerde maç yöneten hakemlerin” diyerek kızgınlığını dile getirdi.

En iyiler bunlarsa!

Hakemler için çarpıcı bir eleştiri de Yeni Zelanda kaptanı Ryan Nelsen’den geldi. Tecrübeli futbolcu, “Eğer bu hakemler FIFA’nın en iyileri ise kötülerini görmek istemiyorum” diye konuştu. Buna karşılık FIFA Hakem Komitesi Başkanı Jose Maria Garcia Aranda “Genelde hakemlerin performanslarından çok memnunuz. Bazı hatalar olmuş olabilir. Ama hepimiz insanız ve hata yapabiliriz” açıklamasını yaptı.

Düşündüren kararlar

ABD-Slovenya: Hakem Amerikalıların 3. golünü iptal etti. Bunun sebebini de bir tek kendisi biliyor.
Brezilya-Fildişi S.: Luis Fabiano ikinci golde iki defa elle oynadı. Aynı maçta Kaka’nın ikinci sarı kartı ve Elano’nun sakatlandığı pozisyonda Tiote’nin görmediği kırmızı kart da büyük hakem hatalarıydı.
İsviçre-Şili: Şilili Vidal oyunculuk dersi verdi ve Behrami’nin kırmızı kart görmesine neden oldu. Hakem bu oyuncunun elinin rakibe çarpmasına, dirsek atma muamelesi yaparak kırmızı kart gösterdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!