Bundesliga’nın kralı yabancılar

Güncelleme Tarihi:

Bundesliga’nın kralı yabancılar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2016 16:42

BundeslIga’da geride kalan dokuz haftada gol yollarında yabancı futbolular daha etkili oldu. Gol krallığı listesindeki ilk sekiz futbolcu arasında sadece bir Alman golcü var. En çok gol atan futbolcudan biri de Yunus Mallı.

Haberin Devamı

BUNDESLIGA'da farklı ülke milli takım futbolcuları attıkları gollerle takımlarına puanlar kazandırıyor. Sezonun sürpriz golcüsü ise Köln'de forma giyen Fransız futbolcu Anthony Modeste oldu. Fransız futbolcu, dokuz haftada tam 11 gol atarak maç başına bir gol ortalamasının üstüne çıkmayı başardı. Gol krallığı yarışında ilk sekiz isim arasında sadece bir Alman futbolcu var. Krallık yarışında yabancı futbolcular ilk sıraları paylaşıyor. .
DOKUZ MAÇTA 11 GOL
Köln'lü Modeste krallıkta ilk sırada. Köln takımının attığı gollerin neredeyse dörtte üçünde Modeste'nin imzası var. Dokuz haftada Köln toplam 16 gol bulurken, Modeste bunların tam 11'ini attı. Gol krallığı yarışında da ilk sıraya oturdu. Hem de en yakın rakibine dört gol fark atarak. Modeste'i Dortmund ve Bayern Münih'in golcüleri takıp ediyor. Gabonlu futbolcu Aubemayang ile Polonyalı Lewandowski geride kalan maçlarda yedişer kez rakip fileleri havalandırdı. Gol krallığı yarışında da iki ve üçüncü sırayı paylaşıyor. Hertha Berlin'in Bosnalı yıldızı Vedat Ibiseviç ise bu sezon alt gol attı. Dördüncü sıraya yerleşti.
YUNUS MALLI İLK BEŞTE
Bundesliga'daki golcüler arasında Türk milli futbolcu Yunus Mallı da bulunuyor. Yunus, Mainz formasıyla bu sezon beş gol atma beceresi gösterdi. Yunus gibi bu sezon beşer gol atan diğer futbolcular ise Leverkusen'nin Meksikalı oyuncusu Chicharita ve Freiburg'un Alman golcüsü Maximilian Philipp. Freiburg'lu golcü futbolcu bu sezon ülkesinin liginde en çok gol atan isim olarak öne çıktı. Geçen Sezon Beşiktaş formasıyla gol kralı olan ve bu sezon Wolfsburg'da oynayan Alman milli Mario Gomez ise dokuz haftada sadece bir kez gol attı. Gomez, takımının Darmstadt'a 3-1 yenildiği maçta Wolfsurg'un tek golünü attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!