Bülent ve Arif'in dışlanması çok yanlış

Güncelleme Tarihi:

Bülent ve Arifin dışlanması çok yanlış
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2004 01:57

Karpatların Maradona’sı Gheorgie Hagi, Türk futbolunun şu andaki durumuyla ilgili düşüncelerini büyük bir içtenlikle Bükreş'teki villasında Hürriyet'e anlattı.

Türkiye ve Galatasaray'ın hayatında çok özel bir yeri olduğunu söyleyen Hagi'ye göre Fatih Terim, son operasyonlarında hatalar yaptı. Dünyaca ünlü futbolcuya göre şampiyonluk ipini göğüsleyecek tek takım Beşiktaş...

Bu operasyon gelecek yıllara yanıt verebilecek mi? Galatasaray'ı düzlüğe çıkarabilecek mi?

- Futbolda hiç kimse teminat veremez. Futbol her zaman bir risktir. Hiç kimse size iyidir ya da kötüdür diyemez. Ama gelecek bunu gösterecek. Şuna inanıyorum ki, Galatasaray'da bu operasyonla büyük bir hata yapıldı. Bülent gibi, Arif gibi, Hakan Ünsal gibi futbolcular hiçbir zaman dışarda kalamazlar. Onlar büyük Galatasaray'ın tarihidir. Onlar Galatasaray için yaratılmıştır. Ben bir yabancıyım. Beş yıl oynadım ve gittim. Ama onlar Galatasaray'da büyüdüler. Onların kendi istedikleri zaman Galatasaray'dan ayrılmaları gerekirdi. Doğrusu da buydu. Bu futbolcular kalpten Galatasaray için her şeylerini verebilirler. Bunlar çok değerli futbolcular. Bence iyi bir şey yapılmadı. Onların tecrübelerinden yararlanılabilirdi.

Bursa’daki en acı günüm

- Bendeki mantık kazanmak üzerine kuruludur. Oradaki mantık ise galiba kaybetmekti. Ben onlara tek yol gösterdim. Başarı cadddesine gelin, yoksa ben sizin caddenize hiç gelmem dedim. Bursaspor'a bir şeyleri inşa etmek için gitmiştim. Bana büyük vaatlerde bulunmuşlardı, ama gördüm ki hepsi konuşma aşamasında kaldı. Ben performans istedim, onlar belli bir yere gelmek istemiyorlar. Bursa başarılı bir takıma layık bir şehir. Çok muhteşem bir seyircisi var. Ama maalesef geçmişten kalan kötü alışkanlıkları var. 4-0 yenildiğimiz maçın soyunma odasında bazı yöneticilerin üzülecekleri yerde gülmelerine kahroldum. Bursaspor ben gelene değin günde çift idman bile yapmamış. Bazı futbolcular beni sabote ediyordu. Bir baktım, benden sonra oynamaya başladılar.

Yeni Rumenlere güvenim var

Tamas, Petre ve Bratu'yu değerlendirir misiniz?

- Bunlar genç ve gelecek vaat eden futbolcular. Bir de Romanya Milli Takımı'nda oldukları için perspektifi olan futbolcular. Rumen futbolcular, her zaman Türkiye'de kendilerini ispatlamışlardır. Eskiden ben, Filipescu, Popescu ve İlie, Galatasaray'a çok şeyler vermiştik. Ama her şey kendilerine bağlı. Galatasaray'da baskı genelde büyüktür. Dediğim gibi her zaman Galatasaray'ın kazanması gerekir. Biz çıtayı çok yükseltmiştik. Şimdi herkes bu büyük başarılara alıştıkları için mutlu olmayabilirler.

Beşiktaş İpi RAHAT göğüsler

Türkiye Ligi'ni kim kazanır?

- Beşiktaş'ın şampiyon olacağını düşünüyorum. Kendine güvenen, maçlarını kolay kazanabilen bir takım. Fenerbahçe onları rahatsız edebilir. Trabzon iyi gidiyordu; son iki maçlarını kazanmış olsalardı şansları vardı. Galatasaray için 14 puanlık farkın matematiksel şansı bulunmasına rağmen çok zor.

Galatasaray’a neden kırgınım!

Galatasaray'a jübile yapmadığı için bir kırgınlığınız oldu mu?

- Öncelikle Galatasaray'ın bana jübile yapması gerekli değildi. Önce orada 15 yıl oynayan futbolcular için jübile yapsınlar. Ben jübilemi Romanya'da yapmıştım. Bugün Galatasaray'a kırgınlığım varsa o da Beşiktaş'tan 14 puan geride kalması yüzündendir. Yoksa başka bir kırgınlığım söz konusu olamaz.

Lucescu ve Terim’İ kıyaslamam

Mircea Lucescu mu, Fatih Terim mi?

- Her ikisi de büyük antrenör. Bana çok şeyler verdiler, ben de onlara. Çok saygı duyuyorum. Başarıları inkár edilemez. Birinin adını verirsem diğeri kırılır. Onun için ‘‘no comment’’.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!