Bülent Boğ

Güncelleme Tarihi:

Bülent Boğ
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2001 00:00


Haberin Devamı

63dolar uğruna canından oluyordu

Kenya'da genç sporcular 63 dolar için hayatlarını riske ediyor. 13 yaşındaki Kenyalı Susan Chepkemei, Dünya Atletizm Şampiyonası'nın ulusal takım seçmeleri niteliğindeki Kenya Şampiyonası'ndaki 10000 metre finalinde bayılarak düşünce Uluslararası Amatör Atletizm Federasyonu (IAAF) devreye girdi. IAAF, ‘‘Kenya bir trajedinin öncülüğünü yapıyor. Buna izin veremeyiz. Kurallar bellidir 3000 metre üstü yarışlarda 1986 sonrası doğumlular yarışamaz’’ diyerek Kenya federasyonunu uyardı. Kenya da ‘‘Bir daha olmasına izin vermeyeceğiz’’ açıklamasını yaptı. Ancak Kenya Takımı Antrenörü Danson Muchoki, ‘‘Yaşamak için para kazanmak zorundalar. Katıldıkları yarışlardan evlerine 63 dolar alarak dönüyorlar ve kıtkanaat yaşıyorlar’’ diyerek bir gerçeğin de altını çizdi.

Motosikletin Alman kraliçesi de soyunuyor

Barcelona'daki Katalunya Grand Prix'inde 250 cc'de 26. olan Alman Katja Poensgen, Dünya Motosiklet Şampiyonası'nda mücadele eden tek bayan sporcu. 1998'de Amerika'daki Supermono Cup'ı kazanarak uluslararası bir yarışta birincilik elde eden ilk bayan motosikletçi olması yanında bir çok başarısı olan 24 yaşındaki Poensgen, 100'ün üstünde kaza yapmış. Eller, ayakları ve kaburgaları kırılmış. Ama o yılmıyor ve pistlerdeki mücadeleye devam ediyor. Katja, önümüzdeki günlerde Playboy ve Penthouse'a da poz vermeye hazırlanıyor.

Paris 2008'in gövde gösterisi

Moskova'da 13 Temmuz'da belirlenecek 2008 Olimpiyatı'nın evsahibi öncesi aday kentlerin tanıtım gösterileri kızışıyor. Paris'in adaylık komitesi bir gövde gösterisi yaparak, kentin adaylığını destekleyen olimpiyat sporcularını içeren uzun bir liste yayınladı. Listede Avustralyalı yüzücü Ian Thorpe, eski tenisçiler ABD'li John McEnroe, Ilie Nastase, eski Rumen cimnastikci Nadia Comaneci, Alman uzun atlamacı Heike Drechsler gibi yıldızların isimleri yer alıyor. Paris'in oyunları alması halinde Londra'nın evsahipliği için aday olmaya hazırlandığı 2012 Olimpiyatı şansı zora girecek İngiltere'den Steve Backley, Colin Jackson, Simon Lessing gibi isimlerin de listede bulunması ise dikkat çekiyor.

Stevenson tecavüzden yargılanacak

Utah Jazz'ın çaylağı DeShawn Stevenson, 14 yaşında bir kıza tecavüz etmekle suçlanıyor. 20 yaşındaki genç basketbolcu, geçen hafta Fresno havaalanında önce tutuklandı, ardından 5000 dolar kefaletle serbest bırakıldı. İddiaya göre Stevenson ve liseden takım arkadaşı DeShawn Anderson, Fresno'da bir otelde, biri 14 diğeri 15 yaşındaki iki kızla önce içki içmiş sonra da seks yapmışlar. Sarhoş halde bulduğu 14 yaşındaki kızının açıklamaları üzerine polise başvuran anne, Stevenson'ın suçunu itiraf ettiği telefon kayıtlarının da elinde bulunduğunu belirtiyor. Stevenson suçlu bulunursa 3 yıl hapis cezasına çarptırılacak .

Williams kardeşlere köpek yasağı

Venus ve Serena Williams kardeşlere Wimbledon'da köpek yasağı getirildi. Kortun ABD'li iki yıldızı daha önce dünyanın dört bir yanında katıldıkları turnuvalara Venus Yorkshire terrier cinsi 'Pete', Serena da Jack Russell 'Jackie' isimli köpeklerini götürüyordu. Ancak Londra'da önceki gün başlayan Wimbledon Turnuvası'nın komitesi iki yıldızın köpeklerinin turnuvaya getirilmesine karşı çıktı ve ‘‘Kort kenarında köpek istemiyoruz’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!