Bulak tırmanışta

Güncelleme Tarihi:

Bulak tırmanışta
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

Trabzonspor Teknik Direktörü'nün grafiği yükseliyor

Bordo mavili takımın patronu, son 10 yılda Karadeniz ekibinde görev yapan 9 teknik adam içerisinde 54.16'lık galibiyet yüzdesi ile 3. başarılı çalıştırıcı oldu. En başarılı teknik adam ise Şenol Güneş.

Trabzonspor'un bu sezon Birinci Futbol Ligi'ne iyi bir başlangıç yapmasıyla birlikte, bordo mavili takımın teknik direktörü Giray Bulak'ın da başarı grafiği yükseldi. Geçen sezon ligin 14. haftasında, teknik direktör Ahmet Suat Özyazıcı'nın görevine son verilmesinin ardından bordo mavili takımı çalıştırmaya başlayan Giray Bulak, sözkonusu dönem içerisinde takımın başında çıktığı 24 maçta, 13 galibiyet, 7 mağlubiyet ve 4 beraberlik aldı.

Yüzde 20'lik galibiyet

Bu maçlarda yüzde 54.16'lık bir galibiyet yüzdesi yakalayan Bulak, bordo mavili takımda son 10 yıl içerisinde görev yapan 9 teknik adam içerisinde de 3. başarılı yüzdeyi yakalayan teknik adam oldu.

Giray Bulak, Trabzonspor'da göreve başlamasının ardından bordo mavili takımın başında sahaya çıktığı ilk 5 maçta aldığı başarısız sonuçlarla, 9 teknik adam içerisinde en başarısız teknik adam olarak değerlendirmede yerini almıştı. İlk 5 maçta 1 galibiyet, 2'şer beraberlik ve yenilgi alan Trabzonspor'da Giray Bulak, yüzde 20'lik bir galibiyet yüzdesi yakalayarak, sonuncu sırada yer almıştı.

İyi start aldılar

Bulak'ın başarı grafiğinin artmasında, bordo mavili takımın lige iyi bir başlangıç yaparak, oynadığı 4 maçta, 3 galibiyet ve 1 beraberlik almasının da büyük payı oldu.

Trabzonspor'da son 10 yılda görev yapan teknik adamlar içerisinde en fazla galibiyet yüzdesini yakalayan teknik direktör ise yüzde 68.42ile Şenol Güneş oldu.

Trabzon'da '6' banko

Trabzonspor Teknik Direktörü Giray Bulak, bordo mavili takımın yaptığı 4 lig maçında da, Milosevski, Osman, Nikolovski, Gökdeniz, Erhan ve Tamer'e 90'ar dakikaka forma giyme şansı verdi. 6 futbolcu, 4 lig maçında toplam 360 dakika forma giyerek, bordo-mavili takımın başarısı için ter döktüler. Bu oyuncuların orta alan ve savunmada oynamaları da dikkat çekti.

SERGEN’DEN OLUMLU SİNYALLER

Sergen Yalçın, Trabzonspor forması altında Kocaelispor'a karşı ilk defa sahaya ilk 11'de çıktı. Sergilediği futbolla ilerisi için ümit veren milli futbolcu, teknik direktör Giray Bulak'tan da tam not.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!