Bu yaz mutlaka spora başlayacağız

Güncelleme Tarihi:

Bu yaz mutlaka spora başlayacağız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2010 00:00

Uzaktan kumandayla yapılan parmak yogasından başka hiçbir sporla ilgilenmeyenlere bile sporu sevdirmeye ant içmiş Decathlon. Sporla ilgili her nevi malzemenin bulunabildiği meşhur mağaza, Fransa kökenli. İlki Ankara’daki Kentpark Alışeriş Merkezi’nde açıldı, ikincisi 19 Mayıs’ta Bayrampaşa Forum Alışveriş Merkezi’nde açılacak. Eski profesyonel futbolcu ve Decathlon Türkiye Müdürü Boumedienne Boualaoui, “spora bir türlü başlayamayanlara” bile kolayca bulaşabilecek heyecanını paylaştı.

Haberin Devamı

Bir Decathlon mağazasına girdiğinizde küçük bir şaşkınlık yaşıyorsunuz. Hele de sporla pek fazla haşır neşir değilseniz... Meğer ne çok spor malzemesi varmış! Zira buranın en büyük özelliği; profesyonel sporcular ve müşteriler tarafından test edilen spor ekipmanlarını mümkün olan en düşük fiyatlarla sunması. İnanması güç ama her yıl 3 bin 500 yeni ürün yaratılıyor ve 60 binden fazla test uygulanıyor. “Fransa’da Renault’dan sonra teknolojik ar-ge çalışmalarına en çok yatırım yapan şirketiz” diyor Boualaoui. Her yıl 5 yeni “icat”ın şart koşulduğunu, 3 laboratuvarda 50 araştırmacı ve 600’den fazla mühendisin çalıştığını söylersek, Boualaoui’nın meramı daha iyi anlaşılır. Ürünler dünyanın farklı noktalarındaki özel kamplarda geliştiriliyor ve 20 tane de dış ortak var.
Bazıları epey yaratıcı ve yenilikçi olduğu için pek çok tasarım ödülünü kucaklamış. Mesela Parislilerin en favori ürünü “Cube”. Malum, bu şehirde evler minicik, spor salonları ateş pahası. Kapandığında şık bir oturma birimi olan Cube, açıldığında kendi çapında spor salonuna dönüşüyor. Masaya ihtiyaç olmadan masa tenisi oynatan “Rollnet”, çıkarmadan içine ulaşabileceğiniz sırt çantası “Reverse”, kendi yatağınızdaymış gibi hissettiren uyku tulumu “Sleepin Bed”, suya dayanıklı kibrit ve 2 saniyede kurulabilen kamp çadırı da diğer “harika çocuk”lar.

Haberin Devamı

DEVASA ALANLARI SEVİYOR

1976’da Fransa’nın Lille şehrinde kurulan Decathlon’un 14 ülkede toplam 461 mağazası ve 50 binin üzerinde çalışanı var. Trekking’den fitness’a, tenisten yüzmeye, dağcılıktan kayağa, balıkçılıktan futbola ve patenden bisiklete kadar 60 ayrı dalda 5 binden fazla ürün sunuluyor.
Diğer iddiası da çok geniş mekanlar. Ankara mağazası 2 bin 600, İstanbul mağazasıysa 5 bin 500 metrekarelik bir alana yayılmış. Ayrıca Ankara’da 800, İstanbul’da da 1000 metrekarelik açık spor etkinlikleri alanı var.
Sporun yararlarını belki bin kere dinlemişsinizdir, tekrara düşmeyelim. Hele şimdi bikini sezonu da geliyor, herkes forma girme telaşında. “Bizim sloganımız ‘herkes için spor’. Sporun zor ve pahalı bir şey olmadığını anlatıyoruz. Bizim için amatörler de profesyoneller kadar önemli, çok insana ulaşmak istiyoruz. Amaç insanları spora özendirmek ve bu tutkuyu yaygınlaştırmak” diyor Boualaoui.

Haberin Devamı

PROFESYONEL FUTBOLCU GENEL MÜDÜR

Decathlon’ın bir başka özelliği de çalışanlara sporun şart koşulması. Decathlon Türkiye’nin 60 çalışanı gibi, genel müdür Boumedienne Boualaoui da spor tutkunu. Üniversitedeyken 6 yıl boyunca Fransa 3. liginde profesyonel futbol oynamış. Orta saha oyuncusu Boualaoui’nun eski takım arkadaşları arasında Pascal Nouma da var.
Spor uzmanı Decathlon’daki satış görevlileri aynı zamanda birer danışman. İnsanları doğru sporlara yönlendiriyorlar, ürün bilgilerinin yanı sıra sporla ilgili tavsiyelerde bulunuyorlar. Profesyonel teknik ekiplerse; bakım, onarım ve sportif ürünlerin kişisel ayarlar için mağazalarda atölye hizmetleri veriyor. Ürünler eve teslim edilebiliyor ve kurulabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!