Bu toplantı yaktı

Güncelleme Tarihi:

Bu toplantı yaktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2006 00:00

FIFA bize inanmadı.. İnanmadı çünkü pek çok kimsenin bildiği "O toplantı"dan futbolun merkezi de haberdardı. Bakın Conrad Oteli’nin Summit Restaurant’ın da neler konuşulmuştu neler.

BU cezanın sorumlusu eski federasyondur.. FIFA’nın Türkiye hakkında verdiği 6 maçlık tarafsız ve seyircisiz sahada oynama cezasından Futbol Federasyonu eski Başkanı Levent Bıçakcı tepkisini bu sözlerle dile getirdi.

- Suçlu biziz (!)

Bıçakcı bu sözleri İsviçre maçında çıkan olayları önleyemediklerinden dolayı mı yoksa maç öncesi gerçekleştirildiği iddia edilen "organize çalışma"nın önüne geçemediği için mi etti bilinmez.

Ama herkesin bildiği, konuştuğu bir gerçek var.

Conrad Oteli toplantısı..

FIFA’nın Türkiye’ye verdiği bu cezanın altında yatan gerçeğin de bu toplantıda alınan kararlar olduğu iddia ediliyor. Yorum şu;

- FIFA, Türkiye’nin savunmasına inanmadı. İnanmadı çünkü Conrad Oteli’nde yapılan "İsviçre maçı eylem planı"ndan haberdardı.

- Peki neydi o toplandı?

- Ne kararlar alındı?

- Kimler katıldı?

- Ve otelin hangi salonunda yapıldı?


* * *

İsviçre’deki ilk maçı 2-0 kaybetmiştik. Tüm ülke rövanşa kilitlenmiş, Fatih Terim’in açıklamaları ve İstiklal Marşımız’ın ıslıklanmasıyla tansiyon doruk noktasına ulaşmıştı.

İsviçre dönüşü Conrad Oteli’nin giriş kapısının hemen yanındaki pastanede Milli Takımlar Sorumlusu Davut Dişli, -isimleri önce F.Bahçe kalecisi Rüştü Reçber’in dövülmesi olaylarına karışan ve daha sonra da Kadiköy’deki İsviçre maçına görevli olarak akredite edilen- Yaşar Aydın ve Ali Kıratlı ile oturuyordu. Yanlarında Beşiktaş tribünlerinin yakından tanıdığı bir isim de vardı.

Dişli gazetecileri görünce espri yaptı;

- Çekin, çekin yarın öbürgün çeteyle beraber diye haber yaparsınız..

Gazeteciler güldü, fotoğraf çekmediler..

Ve az sonra da Davut Dişli ve beraberindekiler üst kata SUMMİT Restaurant’a geçtiler..

* * *

Summit Restaurant’ta kalabalık bir grup vardı. Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı, Başkanvekili Hasan Doğan, Şekip Mosturoğlu, Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim, Genel Sekreter Lutfi Arıboğan, Acar Baltaş, Göksel Gümüşdağ ve bir İstanbul Emniyeti’nden bir müdür muavini...

Davut Dişli
ve beraberindekiler bu toplantıya dahil oldu.

İşte meşhur Conrad toplantısına bu isimler katıldı.

Bu toplantıda neler konuşuldu?

İddialara göre FIFA’dan 6 maçlık ceza almamızın nedeni bu toplantı ve bu toplantıda konuşulanlardı. FIFA, Türk basınında daha önce de yer alan bu toplantıda İsviçre maçının eylem planının hazırlandığına inanıyordu.

İsterseniz gelin bu toplantıda neler konuşulduğuna ve bir büyük kulübümüzün yöneticisinin "Başınız büyük belaya girer" diyerek federasyon yöneticilerini nasıl uyardığına bakalım.

* * *

Toplantıda önce İsviçre Milli Takımı’nın karşılanması gündeme geliyor. Ağırlıklı görüş, rakibimizin alanda bekletilmesi. Böylelikle rakibin psikolojik olarak yıpratılması düşünülüyor.

Daha önce de yazıldı. Ancak hiç yalanlanmadı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla tanınan Hasan Doğan toplantıda bu görüşe destek veriyor. Ancak Emniyet Müdür Muavini, "Hayır" diyor.

- Ben bunu yapamam, yaparsam beni sürerler.

Ama Doğan ısrar ediyor.

- Gereken talimat verilir. Merak etme.

Bu iddialar defalarca gündeme geldi ama ne Hasan Doğan, ne de bir başkası bunları yalanlamadı.

* * *

İddialara göre İsviçre maçı olayları işte bu toplantıda, toplantıya katılanlar tarafından organize edildi.

Yaşar Aydın ve Ali Kıratlı’nın görevli olmadıkları halde İsviçre maçına akredite edilmesi, akreditasyon kartlarıyla stada, koridorlara girmeleri bu toplantıda gündeme geldi.

Havaalanı operasyonu da..

Amigolara bilet dağıtılması da..

Seyircilerin tribünlere nasıl oturucağı da...

Hatta otobüse yumurta atılması da...

Tüm bu gelişmelerden daha sonra haberdar olan bir büyük kulübümüzün yöneticisi, Hasan Doğan ve Davut Dişli’yi uyardı;

- Amigolarla görüşüyorsunuz, bedava bilet dağıtıyorsunuz, büyük hata yapıyorsunuz. Bundan vazgeçin.

"Ama vazgeçmediler" diyordu yönetici.

* * *

İşte herkesin konuştuğu ama kimsenin katılanların isimlerini yazmadığı, alınan kararların ne olduğunun hep dedikodularla sınırlı kaldığı toplantının öyküsü bu.

Umarız bu toplantıya katılanlar, orada nelerin konuşulduğunu ya da konuşulmadığını bir gün anlatırlar.

İşte o zaman İsviçre maçına gölgesi düşen Conrad toplantısı aydınlanır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!