'Bu takım görevini yapmıştır'

Güncelleme Tarihi:

Bu takım görevini yapmıştır
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 12, 2002 12:39

(A) Milli Erkek Basketbol Takımı Baş Antrenörü Aydın Örs, Dünya Şampiyonası'na "Sıra dışı" bir hedefle gittiklerini, ancak istedikleri başarıyı elde edemediklerini belirterek, , "Her şeye rağmen bu takım görevini yapmıştır. Oyuncularımla gurur duyuyorum." dedi.

Haberin Devamı

Federasyon Başkanı Turgay Demirel, Milli Takım Menajeri Doğan Hakyemez, baş antrenör Aydın Örs, oyuncular Harun Erdenay, İbrahim Kutluay ve Mirsad Türkcan ile birlikte Polat Renaissance Oteli'nde düzenlenen Dünya Şampiyonası'nın değerlendirildiği basın toplantısında konuşan Örs, 32. Avrupa Şampiyonası'nda elde ettikleri ikincilikle, Dünya Şampiyonası'na, Avrupa'yı temsil ederek gittiklerini belirterek, "Bu başarıdan sonra bizim için sıradan hedef olmazdı. Dokuzunculuk bizim için başarı değil. Şanssızlıklar yaşadık. Bunlar Porto Riko ve Brezilya maçlarıyla başlamadı. Önemli oyuncuların sakatlığıyla başladı'' dedi. 
   Â
Şampiyona öncesi İbrahim ve Hüseyin Beşok'un, şampiyonada da Hidayet Türkoğlu ve Mirsad Türkcan'ın zaman zaman sakatlanmalarının tam kadro  oynamalarını engellediğini belirterek, her şeye rağmen başarı yakalamak için büyük mücadele verdiklerini vurguladı.

Haberin Devamı

Finallere iyi bir başlangıç yapamadıklarını ifade eden Örs, Brezilya ve Porto Riko maçlarını kazanmayı hedeflerini ancak şanssız şekilde kaybettiklerini hatırlatarak, ilk maçta üzerlerindeki baskının  çok fazla olmasının da alınan yenilgilerde etkili olduğunu söyledi.

Baştan sona çok iyi oynadıkları Brezilya maçını son saniyede kaybetmelerinin de moralleri çok bozduğunu dile getiren Aydın Örs, "İspanya ve Yugoslavya maçlarında kötü oynamamıza karşın, bu takım, son 2 maçta Çin ve Rusya gibi iddialı takımları yenerek 9. olmayı bildi" dedi.

Dünya Basketbol Şampiyonasında alınan dokuzunculuğu ne başarı ne de başarısızlık olarak niteleyemeceğini ifade eden Örs, "Her şeye rağmen bu takım görevini yapmıştır. Bu oyuncularla gurur duyuyorum. Herkes tatil yaparken çok büyük özveri ile çalıştılar. " diye konuştu.

Her ülkenin şanssız dönemlerinin olabileceğini belirten tecrübeli coach, "İtalya Avrupa Şampiyonası'nda ilk 8'e giremediğinde böyle karşılanmamıştı" diyerek sitemde bulundu.


"EKİP OLMAYI ÖĞRENMELİYİZ"
   Â
Aydın Örs, büyük organizasyonlarda iyi mücadele etmek için, legal sertliği ve ekip olmayı öğrenmeleri gerektiğini, alışılagelmiş sert savunmalara karşı hücum organizasyonlarının yeterli olmadığını gördüklerini dile getiren Örs, "Şampiyonalarda sert savunmalar gündemde. Bunu öğrendik. Herkesinsorumluluğu var. Liglerin durumundan, Avrupa'da kaç Türk oyuncunun oynadığına kadar tartışmamız gerekir. Legal sertliği öğrenmemiz lazım.Yüksek tempolu oyunda kendi içimizde aşama yaptık. Ama yeterli değil." diye konuştu. 
   Â
Yaşananalardan yönetim, teknik heyet ve oyuncular olarak çıkarılacak dersler olduğunu ve şampiyonanın bir çok kazanımının olduğunu ifade eden Aydın Örs, "Bu tecrübenin ileride çok faydasının olacağını düşünüyorum." dedi.

DEMÄ°REL: HEDEFÄ° YÃœKSEK KOYDUK

Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel de (A) Milli Erkek Basketbol Takımı'nın 14. Dünya Şampiyonası'nda elde ettiği 9'unculuğu başarı olarak değerlendirmek istemediklerini belirterek, "Ancak bu neticeyi başarısızlık saymak da mümkün değildir" dedi.

Dünya Şampiyonası'nı birkaç açıdan değerlendirdiklerini belirten Demirel,  koyulan hedef ve alınan derece, Türkiye'nin temsil edilmesi, Milli Takım'ın bundan sonraki hedefleri ve çizeceği rota açısından ele aldıklarını söyledi.

Dünya Şampiyonası için hedeflerini yüksek koyduklarını, ilk 8, hatta ilk 4 için ABD'ye gittiklerini anlatan Demirel, ilk turda iyi sonuçlar alarak ikinci tura avantajlı başlamayı istediklerini, ancak Porto Riko ve Brezilya maçlarını talihsizce kaybedince kendileri için turnuvanın yönünün de değişmiş olduğunu kaydetti.

Şampiyona boyunca kendilerine verilen her türlü desteğe teşekkür eden Demirel, "12 Dev Adam'' konseptini, bu yıl da devam ettirmek amacıyla çalışmaları sürdürdüklerini belirterek, ''Böyle bir konsept bir günde var olmaz, bir günde de yok olmaz" dedi.

Haberin Devamı
100 DOLAR MESELESÄ°

Medyanın şampiyonaya olan ilgisinin önemli bir gelişme olduğunu ifade eden Demirel ancak gerçek olmayan bazı ifadelerin kendilerini üzdüğünü söyledi.  Özellikle kendileri ile her hangi bir görüşme yapılmadan "Federasyonun, 1750 dolar yerine 100 dolar harcırah verdiği" şeklindeki haberin kendilerini çok üzdüğünü ve bunu şiddetle kınadıklarını vurgulayan Demirel, "Oyuncularla böyle bir sorun yaşamadık. Hepsinin yüksek miktarlı kontratları var. Avrupa Şampiyonası sonrası prim konusunda sorunlar yaşandığı da doğru değil. Şampiyona öncesinde birincilik için 100, ikincilik için 75, üçüncülük için de 50 milyar lira prim belirlemiştik. Takımımız ikinci olmuştu. Geçen yıl kasım ayında Ukrayna ila yaptığımız maç öncesi 75'er milyar lira tutan ikincilik primini dağıttık." diye konuştu.
 
HAKYEMEZ: HEDEFTEN ÅžAÅžTIK

Haberin Devamı

Genel Menajer Doğan Hakyemez de "ABD'ye giderken ilk hedefimiz 8 takım içine girmekti. Şanssız bir şekilde maçları kaybedip hedefimizden şaştık. Başarısız olduk diyemiyoruz, ama başarılı da olamadık. Bu takım, morallerinin en bozuk olduğu dönemde son iki maçını kazanarak dünya 9.'su oldu. Buradan alacağımız derslerle Türk basketbolunu dünyada en iyi yere geleceğine inanıyoruz." dedi.

KAPTAN HARUN: MOTÄ°VASYON SORUNUMUZ OLMADI
   Â
Kaptanı Harun Erdenay ise dünya şampiyonası gibi büyük turnuvalarda sporcuların motivasyon sorunu yaşayacaklarına inanmadığını vurgulayarak, ''Dünya şampiyonasına ilk kez katıldığımızı hatırlatmakta fayda var. Böyle büyük organizasyonlarda, sporcular kendilerini en iyi şekilde motive ederler. Biz de organizasyona hazır başladık"  diye konuştu.

MÄ°RSAD: ELÄ°MDEN GELEN HERÅžEYÄ° YAPTIM
   Â
Takımın başarılı isimlerinden Mirsad Türkcan da Aydın Örs'le arasının bozuk olduğu, bir maç sonrasında Örs'ün  boğazına sarıldığı şeklinde basında yeralan haberlere tepki göstererek, "Bu çok ayıp. Bu çok ayıp ben Türk basketbolu için gereken herşeyi yaptım. Aksini düşünen varsa bana söylesin ve cevabını vereyim. Ben 10 yıldır Türkiye'deyim. Kimse benim saha dışında kötü bir davranışımı gördü mü?. Yugaslovya takımında oynamadığım için bazı fanatikler benim Novipazar'daki mağazama dahi saldırdı" diye konuştu.
   Â

İbrahim Kutluay ise ABD'de en fazla ihtiyacını hissettikleri şeyin, dünya şampiyonası tecrübesi olduğunu kaydedetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!