"Bu noktalara gelmemiz sürpriz değil"

Güncelleme Tarihi:

Bu noktalara gelmemiz sürpriz değil
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2012 12:38

Beşiktaş Kulübü'nün yeni yönetiminde yer almayan ancak basketbol şubesinde görevini sürdüren Şeref Yalçın, Beşiktaş Milangaz Erkek Basketbol Takımı'nın bu sezon sergilediği performansın kendileri için sürpriz olmadığını söyledi.

Şeref Yalçın, yaptığı açıklamada, sezon başından itibaren takım olma yolunda hep doğru adımları attıklarının altını çizerken, elde edilen başarılı sonuçların da bu adımların eseri olduğunu vurguladı.

NBA'deki lokavt sürecinde Deron Williams gibi önemli bir yıldızı kadrolarından bulundurduklarını hatırlatan Yalçın, şunları söyledi: “Sezon başından itibaren Deron Willams'la başlayan bir serüvenimiz vardı. Kendisini Türk basketbolseverlerle tanıştırıp, Beşiktaş'ı, Türkiye'yi dünyaya tanıttık. Onun gelmesiyle takım daha üst motivasyonda çalışmaya başladı. Bir süre bizle kalıp ayrıldı. Ardından yerini dolduramayacağımız söylendi ama bizim, hocamızla beraber hep 'B' planımız vardı. Carlos Arroyo ve Mensah-Bonsu'yu alıp takımı güçlendirdik. Buralara gelmemiz sürpriz değil. Takım olarak bir bütünüz. Üst düzey mücadeleyle bugünlere geldik. Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Medical Park'ı eleyerek finale kaldık. Şimdi rakibimiz Anadolu Efes. Üçü de Avrupa Ligi'nde bu sezon mücadele ettiler. Allah nasip ederse Anadolu Efes'i de geçeceğiz. Artık hedefimiz lig şampiyonu olmak. Zor bir seri bizi bekliyor. Bu sezon Türkiye Kupası ile FIBA Avrupa Challange Kupası'nı kazandık. İnşallah iyi oynayarak bu kupayı da müzemize götüreceğimizi düşünüyorum”

“Gelecek sezon mutlaka Avrupa Ligi'nde olacağız”

Şeref Yalçın, Beko Basketbol Ligi'nde sezonu şampiyon olarak tamamlayacaklarına inançlarının tam olduğunu dile getirirken, amaçlarının gelecek sezon Avrupa Ligi'nde mücadele etmek olduğunu da söyledi.
“Gelecek sezon mutlaka Avrupa Ligi'nde olacağız” diyen Yalçın, “Şampiyon olursak, direkt Avrupa Ligi'nde yer alacağız. Biz şampiyon olacağımıza inanıyoruz. Şampiyon olup, Avrupa Ligi'ne direkt girmeyi planlıyoruz. Kesinlikle bunu başaracağız. Bu kupayı kazanacağız. Çok çalışıyoruz. Bugünden itibaren kampa giriyoruz ve maçların bitimine kadar kampta olacağız. Bu işi başaracağımıza başından beri inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Final serisinde taraftar sınırı kaldırılsın”

Beko Basketbol Ligi play-off final serisinde Anadolu Efes'le yapacakları maçlar için özel bir isteği olduğunu aktaran Şeref Yalçın, taraftar sınırlamasına gidilmemesi gerektiğini kaydetti.
Anadolu Efes Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan'ın Beşiktaşlı olduğunun herkesçe bilindiğini anlatan Yalçın, “Tuncay Özilhan bir Beşiktaşlıdır. Kendisinden bir ilki bekliyoruz. Bırakalım tüm basketbolseverler maçları izlesin, sınırlama olmasın. Hem bizim iç saha maçlarımızda hem de onların evindeki maçlarda seyirciyi serbest bırakalım. İki takımın taraftarları bir arada izlesinler. Bir ilke imza atalım, güzel görüntüler verelim” şeklinde konuştu.

“Erdoğan Demirören'in desteği sürecektir”

Şeref Yalçın, bu sezon takıma “Milangaz” adıyla sponsorluk desteği veren Erdoğan Demirören'in, desteğini devam ettireceğine inandığını dile getirerek, “Kendisi çok yakından takımla ilgileniyor. Organizasyonumuz çok iyi. Erdoğan Demirören de devam edeceğini belirtiyor. Sezonu sonunu bekliyor ama kararı bu yönde olacaktır” dedi.
Ayrıca, başantrenör Ergin Ataman'ın takıma büyük bir güç kattığını da anlatan Yalçın, “Ataman, paraya fazla önem veren biri değil. Geldi ve Beşiktaş'ı zirveye tırmandırdı. Önümüzdeki sene de devam etmeyi düşünüyoruz. Kendisinin ayrılma düşüncesi yok. Burası artık onun evi” diyerek sözlerini tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!