Bu ne hiddet, bu celal!

Güncelleme Tarihi:

Bu ne hiddet, bu celal
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 1998 00:00

Metin SERTOĞLU
Haberin Devamı

Düne kadar övgüler yağdırdıkları Orman Bakanlığı'na şimdi hem dayılanıyorlar, hem de çirkin sözleriyle çizmeden taşıyorlar. Marmara Avcılar Birliği'ni temsilen İstanbul BAM Derneği'nin kaşesi var imzası yok basın bildirisinde devletin manevi şahsiyetine dil uzatılırken; birliğin diğer ortağı silahçılar da Orman Bakanlığı kapısına siyah çelenkle pankart asmışlardır!

Bu izinsiz ve kanunsuz eylemlerinde Sayın Bakan'a yönelik yazılı çirkin sataşmaları yetmiyormuş gibi, bıraktıkları kara çelengin üzerine ‘‘hırsızlar’’ yazacak kadar işi terbiye ve hukuk kurallarının dışına çıkarmışlardır.

ARI MAKETİNİ VURURUZ!

Bir başka çelengin üzerindeki kuş askısına kartondan yapılmış arı maketi boynundan asılarak; kuşlara izin verilmez ise ANAP'ın arısını vururuz! mesajı verilmek istenmiş, güftecisi sanılan; av bayisi Aydın Kalay polis tarafından gözaltına alınmıştır. Bu eylemin senaristleri Silah Sanayicileri Başkanı Cemil Eryürek ile dernek üyesi M.Emin Bora, kendilerini acele Ankara dışına atıp arkadaşları Kalay'a telefonla moral göndermişlerdir. Umarım dönüşlerinde ‘‘günün önem ve ehemmiyetini belirten’’ savunmalarını ilgililere vereceklerdir!..

Benim anlayamadığım iki önemli konu var! BAM Derneği'nin faksında, Sayın Bakan'a, ‘‘Niçin yeniden yapılanmaya karşı çıkıyorsunuz’’ diye soruyorlar! Yeniden yapılaşmak için milyonlarca kuşun öldürülmesine gerek mi varmış! Avcılar Birliği kuruluyor denildi, alkışa hazırız dedik. Bölgesel avcılığa geçiliyor denildi, ona da, uygundur dedik.

Bütün bunların yanında Trakyalı avcılara önceden vadedilen bol avlı, kanlı bir ortam yaratılmaya kalkışılınca haklı olarak karşı koyduk! Yapılaşmanın altındaki kurnazlığı ilk farkeden Doğal Hayatı Koruma Derneği bir yazıyla bağları kopardı, ardından da diğer gönüllü kuruluşlar, ‘‘Silahla bilimin eşleşmesinden peydahlnan Reform adındaki ne idüğü belirsize’’ tavırlarını koydular. Gelelim Bakanlık kapsına bırakılan kara çelengin üzerine yazılan ‘‘hırsızlar’’ sözüne! Acaba kim kimin nesini çalmış? Bana kalırsa, öldürme ve çıkar krizine girmiş kişiler, doğrulttukları namluların ucuna denk getirmeyi hayal ettikleri kuşları çantalarına tıkıştıramadan, şevkat bekçilerine çaldırmış olsalar gerek! Böyle hırsızları Tanrı başımızdan eksik etmesin...

MAK üyelerini başta müsteşar Sn. Nevşat Özer olmak üzere, Sn. Ersin Taranoğlu'nun şahsında kutluyor, şükranlarımı sunuyorum, patırtıya kulak asmayıp doğru olanı yaptılar. Başta gazetem Hürriyet ile diğer medya ve gönüllü kuruluşların hayvanlara gösterdikleri merhamet duygularına kulak verdiler.

YAPILAN HATALAR

Yabanın yasal emanetçisi ve sorumlusu olan; Milli Parklar ve Avcılık Genel Müdürlüğü; Genel Müdür başta; üstüste yaptıkları hatalar, gerekli hazırlıklardan, ciddiyetten uzak yanlı ve tutarsız kararlarıyla, insanlar birbirine düşürülmüş, isterik çıkar kesimine meraların ve av hayvanlarının bol kepçe sorumsuzca ikram edilmesi de Sn.Bakan ve Orman Teşkilatı'nı kamuoyu önünde zorda bırakmıştır.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!