Bu iş bitti

Güncelleme Tarihi:

Bu iş bitti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 1998 00:00

Korkut GÖZE
Haberin Devamı

Beşiktaş'ın oyuna sarılışı, sahayı kullanışı dört dörtlüktü. Toshack'ın 4-4-2'ye ayarladığı Beşiktaş, sahanın her bölge ve noktasına gönderdiği sürpriz adamlarla oyunda etkin bir egemenlik kuruyor, özlemle erken bir golü kovalıyordu.

Şifo, sezonun en gerçekçi topunu oynuyor, Del Solar sol ayağı ile Oktay ve Ohen'i ceza alanına koşturan paslar atıyor, Hikmet ve Tayfur kusursuz bir fizik savaşım veriyorlardı.

Top, genelde Beşiktaş'ın ayaklarında dolaşıyor, kanatlardan Erkan ve Serdar'ın geliştirdiği ataklarda yaratılan pozisyon rahatlığı her geçen dakika Beşiktaş'a farklı bir skora yönelik umut ve müjdeler getiriyordu. İlk 25 dakikada Şifo ve Oktay'ın attığı iki gol, Beşiktaş için bulunmaz bir moral coşkusu ve yeni goller için de rahat oynama nedeni olmalıydı...

Oysa, Beşiktaş ilk yarının son 15 dakikasında anlaşılmaz ve gereksiz bir strese yakalanıyor, rakip ataklarda sallanıyordu. İkinci yarının başlangıcı ve Ohen'in golü tüm korku ve endişelerin dağıldığı andı. 3-0'lık skor rövanş için bir garantiydi ve Beşiktaş'ın bu farkı koruması bir üst tur için yeterliydi.

Bir ara düşündüm... Bursaspor maçında tercihlerini hep yanlış kullanan Toshack aklıma geldi. Oktay'ı, Ohen'e yakın oynatırsa, Beşiktaş ne rahat gol ve pozisyon buluyordu. Sellami'nin yerine Hikmet ile oyuna başlayan ve Tayfur'dan destek gören orta saha ne farklı ve güçlü bir kişiliğe kavuşuyordu.

Rövanş için artık hiçbir korku ve endişe duymuyorum. Herhalde Bursaspor maçı sonrası umutları sarsılan sevgili Beşiktaşlılar da benimle aynı duyguları paylaşıyorlar.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!