Bu ilacı kullanmayın

Güncelleme Tarihi:

Bu ilacı kullanmayın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

Federasyon Medivitan-N isimli vitamini yasakladı

Yurt dışından geliyor Futbol Federasyonu, 1, 2 ve 3. Lig kulüplerine yazı göndererek Medivitan-N isimli yurt dışından gelen vitaminin kullanılmasını yasakladı. Vitamin iğnesinin içinde enjeksiyon yerinin ağrımaması için uyuşturucu etkili lidokain bulunduğu, bu maddenin kalp yetmezliği, solunum depresyonu, solunum yetmezliği gibi yan etkilerinin hayati tehlike yarattığı açıklandı.

Her yerde yasaklandı Medivitan N'in içeriğinde 1 mg B12, 5 mg B6 vitaminin yanı sıra 24 mg. lidokain isimli lokal anestetik madde bulunduğu konusunda yöneticileri, teknik adamları, sporcuları, doktorları ve masörleri uyaran yetkililer, ‘‘Bu vitaminin kullanımı, Uluslararası Olimpiyat Komitesi, FİBA, UEFA gibi uluslararası spor organizasyonları tarafından da yasaklandı'' dedi.

Ağır ceza verilecek Kulüplere gönderilen yazıda; 28 Ocak 2000 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan Futbol Federasyonu Dopingle Mücadele Talimatı'na göre lokal anestetik maddeleri damar ve kas içine enjekte ederek kullandığı saptanan sporculara, Disiplin Talimatı'nın 39. maddesinin uygulanacağı bildirildi. Sporcunun yanı sıra teknik adam, kulüp doktoru, masöre de ceza verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!