Bu çocuğa dikkat

Güncelleme Tarihi:

Bu çocuğa dikkat
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Beşiktaşlı Mesut, Avrupa'nın en iyi 50 genç futbolcusu listesine seçildi

Siyah beyazlı kulübün alt yapısından yetişen ve geçen sezon A Takım kadrosuna da alınan Mesut Kumcuoğlu, İtalyan Corriere Della Sera'nın yayınladığı listeye giren tek Türk oldu. 29 defa Genç Milli Takımı formasını giyen genç forvet, Feldkamp'ın da gözdesi...

Owen ve Anelka da var

Beşiktaş PAF Takımı'nda forma giyen Mesut Kumcuoğlu, İtalyan spor gazetesi Corriere Della Sera tarafından yayınlanan, ‘‘Avrupa'nın en iyi 50 genç futbolcusu’’ listesinde yer aldı. Liverpool'lu Michael Owen, Arsenal'li Nicolay Anelka gibi dünya çapında ünlü isimlerin bulunduğu listeye, Türkiye'den yalnızca Mesut girdi.

Forvette oynuyor

ÊBeşiktaş'ın alt yapısından yetişen ve 29 defa Genç Milli Takım formasını giyen Mesut'un yaşam öyküsü bir hayli ilginç... Siyah beyazlı kulübün alt yapısında görev yapan Hürser Tekinoktay, Davut Şahin, Ufuk Pak ve Nusret Ülük'ün öğrencisi olan Mesut, forvet mevkiinde forma giyiyor.

Kovulacaktı

PAF Takımı'ndaki futboluyla yıldızlaşan Mesut, geçtiğimiz sezonun ortasında Antrenör Fuat Yaman tarafından A Takım kadrosuna alındı. Bu arada PAF Takımı maçlarında da forma giyen genç futbolcu, performansı düşük olduğu gerekçesiyle 3 hafta kadro dışı bırakıldı. 10 yıldır forma giydiği takımdan kovulma aşamasına gelen Mesut'u, Beşiktaş'a tekrar kazandıran kişi ise Alt Yapı Sorumlusu Davut Şahin oldu.

G.Saray maçını kurtardı

Davut Şahin, PAF Ligi'nin ikinci yarısında oynanan G.Saray maçında, Mesut'a son kez şans verdi. Maçın ikinci devresinde, G.Saray 3-1 önde iken oyuna giren genç futbolcu, bir gol attı, bir de penaltı yaptırdı ve karşılaşmanın 3-3 bitmesini sağladı. Bu maçtaki oyunuyla Feldkamp'ın gözüne giren Mesut, Beşiktaş yönetiminin de umudu haline geldi.

Çimen: Gurur duyduk

Beşiktaş Altyapı Komitesi Başkanı Ömer Çimen, Mesut'un başarısının, kendilerini gururlandırdığını belirterek şunları söyledi: ‘‘Beşiktaş Kulübü'nün alt yapısı, bir futbolcu fabrikası gibi çalışmaktadır. Kulübümüzün yetiştirdiği Savaş, Yasin, Aydın, Nihat, Tunç, Hüseyin ve kaleci Sertaç da en az Mesut kadar yetenekli futbolcular.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!