Bu başarı ayakta alkışlanır

Güncelleme Tarihi:

Bu başarı ayakta alkışlanır
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2013 11:31

Ahi Evran Üniversitesi engellilere yönelik yapılan bir toplantıda keşfedilen görme engelli sporcu, bu yıl katıldığı 2 şampiyonada altın madalya elde etti.

Haberin Devamı

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulunda engellilere yönelik yapılan bir toplantıda keşfedilen görme engelli sporcu, bu yıl katıldığı 2 şampiyonada altın madalya elde etti. Başarısı ile engellilere örnek olan sporcu Aslı Beyza Durmuşçebi, daha çok çalışarak uluslararası şampiyonalarda derece elde etmeyi hedefliyor.

Durmuşçebi yaptığı açıklamada, 2. sınıfında okuduğu okulunun engelli biriminde yapılan bir toplantının hayatını değiştirdiğini söyledi.

Geçen yıl yapılan o toplantıya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden bir antrenörün katıldığını ifade eden Durmuşçebi, "Okulumuzdaki engelli biriminin toplantılarına düzenli olarak katılıyordum. Söz konusu toplantıda tanıştığı antrenörün engellilerin de spor yapabileceğini, bu konuda çok güzel turnuvaların olduğunu söyledi. Ben de yüzmeyi bildiğimi ve kendimi geliştirmeyi istediğimi ifade ettim" diye konuştu.

Yüksekokul yönetiminin konuyu AEÜ Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam'a iletmesi üzerine kendisine Fizik Tedavi ve Rehabiltasyon Merkezi'nin havuzundan sınırsız bir şekilde kullanma imkanı sunulduğunu dile getiren Durmuşçebi, haftada 5 gün havuzda antrenörler eşliğinde çalıştığını söyledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün koordinesinde şampiyonalara da katılmaya başladığını anlatan Durmuşçebi, elde ettiği başarılarla ilgili şu bilgileri verdi:

"Kırşehir Atak Gençlik ve Spor Kulübü adına turnuva ve şampiyonalara katılıyorum. Mart ayında Görme Engelliler Federasyonu tarafından Alanya'da yapılan Türkiye Görme Engelliler Şampiyonası 50 metre serbestte 1 dakika 25 saniye ile birinci oldum. Federasyonun ekim ayında Adıyaman'da organize ettiği Görme Engelliler Kısa Kulvar Türkiye Şampiyonası'nda bu derecemi geliştirerek 1 dakika 06 saniye ile birinciliği elde ettim."

Hedefi uluslararası şampiyonalarda başarılı olmak

Durmuşçebi, bundan sonraki hedefinin uluslararası şampiyonalarda başarı elde etmek olduğunu vurgulayarak, "Daha çok çalışarak, derecemi ilerletip uluslararası turnuvalara katılmayı istiyorum. Onun için daha fazla çalışmam gerekiyor. Antrenörlerim ve üniversitemin katkısıyla daha çok çalışarak uluslararası şampiyonalar gitmek istiyorum" dedi.

Haberin Devamı

Engellilerin de sporda başarılı olabileceğin gösterdiği için mutlu olduğunu ifade eden Durmuşçebi, yeteneği olan tüm engellilerin spor yapması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kulüp Başkanı Mahmut Seyfeli de 1,5 yıl gibi kısa sürede çalışmalara başlayan Durmuşçebi'nin başarılı olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, imkan verildiği takdirde uluslararası turnuvalarda da başarılı olacağına inandıklarını kaydetti.

Kırşehir'de olimpik yüzme havuzu olmadığını ve spor kısıtlı imkanlarla çalıştığını ifade eden Seyfeli, Aslı'nın da kazandığı şampiyonluklarla yetenekli engelliler için çok iyi bir örnek olduğunu ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!