BTK, ‘Nazi’ örneği verdi, Google’ı görüşmeye çağırdı

Güncelleme Tarihi:

BTK, ‘Nazi’ örneği verdi, Google’ı görüşmeye çağırdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2010 00:00

Türkiye’de internetin yavaşlamasına neden olan Google ve YouTube’ın IP’lerinin yasaklanması sorununda görüşme için ilk adım atılıyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de reklam için çalışan ofisi dışında Türk hükümetinin muhatap bulamadığı Google’ın yetkilileri, sorunu görüşmek için gelecek hafta Türkiye’ye geliyor.
Gelecek hafta görüşüyorlar
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, önümüzdeki hafta Google yetkilileriyle görüşeceklerini açıkladı. Acarer, Google yetkilileriyle bir araya geleceklerini dile getirerek, “YouTube, Google bünyesinde ve 23 ülkede yerel sürümleri var. Biz Türkiye’de de bunun olmasını istiyoruz. Türkiye, Polonya ve İrlanda’dan önemsiz bir ülke mi? Google’ın, Almanya’da yaptığı anlaşmada Alman tarafı Nazi videoları konusunda hassasiyetini sözleşmeye koydu ve bu uygulanıyor. Bizim de Atatürk ve bayrağımız konusundaki hassasiyetlerimizi dikkate almaları gerekir” diye konuştu.
Umarız sonuç çıkar
Acarer, YouTube nedeniyle yasaklanan IP’ler için “Google yasaklandı” yorumları yapılmasına tepki göstererek, “Almanların Nazi videolarına ilişkin hassasiyetlerini anlıyorlar, bizimkileri de anlasınlar” yorumunu yaptı. Mahkemenin verdiği kararı ve yasaları uyguladıklarını kaydeden Acarer,  Türkiye’de bazı yazarların yaptığı yorumu Google yetkililerinin dahi yapmadığı eleştirisinde bulundu. Acarer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gelecek hafta bir görüşme gerçekleştireceğiz. Biz daha önce bu şirketten neler beklediğimizi açıkladık. Burada bir temsilcilik açmalarını istiyoruz. Diğer 23 ülkeye uygulanan yerel mevzuatın Türkiye’ye de uyarlanarak hayata geçirilmesini bekliyoruz. Daha önce de masaya oturduk ancak bir sonuç alamamıştık, umarım bu sefer bir sonuç çıkar.”

Haberin Devamı

Gül, Twitter’dan ‘Çözüm için talimat verdim’ dedi

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Twitter’da internet yasakları konusundaki tavrını yineledi. ‘cbabdullahgul’ adıyla yazan Cumhurbaşkanı, şunları söyledi: “YouTube ve Google konusunda çok fazla şikâyet olduğunu biliyorum. Bu konudaki görüşlerimi daha önce birkaç kez sizlerle ve paylaştım. Kesinlikle kapatılmalarına karşıyım. Bu konuda çözüm için ilgili birimlere talimat verdim. Gerekirse yasa değişikliği yapılmasını da istedim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!