Brezilya’nın ev sahipliği yapacağı futbol şovu için gün sayıyoruz!

Güncelleme Tarihi:

Brezilya’nın ev sahipliği yapacağı futbol şovu için gün sayıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2014 16:10

2014 Dünya kupasının Brezilya'da oynanmasına Brezilyalı Ronaldo duyguları kaleme aldı.

Haberin Devamı

Sadece 100 gün kaldı. Bu kadar az zaman kalmasına inanmak cidden güç. Brezilya’nın FİFA Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacağının açıklandığı gün daha dün gibi aklımda. Ülkemin, dünyanın en büyük futbol organizasyonuna ev sahipliği yapacağını duyduğum heyecanı dün gibi hatırlıyorum.

Bugün, artık sahalarda top koşturmuyorum; ancak itiraf etmeliyim ki, aynen sahada kritik bir karar vermek üzere olduğum anlardaki gibi bir heyecan var içimde. Neticede Dünya Kupası, Brezilya’yı uluslararası alanda daha istikrarlı bir konuma sokacak bir “oyun” olmayacak mı? Bütün spot ışıkları bizim üzerimizde: şimdi Brezilya’nın nasıl bir yer olduğunu, Brezilyalıların nasıl bir toplum olduğunu gösterme vakti.

Dünya Kupası ve 2016’da gerçekleşecek olan Olimpiyatlarla birlikte, dünyaya nasıl spor tutkunu bir ülke olduğumuzu gösterebiliriz. Biz aynı zamanda güçlü bir ekonomiye sahibiz, biyoteknolojide lider konumdayız ve en büyük et, soya, maden üreticileri arasındayız. Yakında havaalanlarımız, gerçek Brezilya’nın nasıl olduğunu anlamaya gelmiş meraklı turistlerle, yabancı gazetecilerle dolup taşacak.

Brezilya, sosyal farklılıkların da çok güçlü olduğu bir ülkedir. Ancak son yıllarda bunları düzeltmek ve durumu iyileştirmek için bir çok adım attık. Biz, yetenekli, azimli, yaratıcı ve yenilikçi bir toplumuz. Bu karakteristik özelliklerimiz Neymar’ın şaşırtıcı ve büyüleyici çalımlarına, usta Tom Jobim’in müziklerine ve ünlü bilim insanı Miguel Nicolelis’in çalışmalarına yansımış (belden aşağısı felç olanlara yeniden ayağa kalkabileceği umudunu veren araştırmacı).

Ülkemiz, nefes kesici doğasıyla oldukça renkli bir ülke. Dünya Kupası için bizi ziyarete gelecek olan turistler kendilerini unutulmayacak bir deneyim yaşamaya hazırlasın: Kuzeydoğunun plajlarını gören, Amazon nehrinin uçsuz bucaksız uzanışına şahit olan ya da adeta bir tablo gibi duran Rio de Janeiro’da dağlarla denizin birleştiği noktayı gören herkes buradan unutamayacakları anılarla ayrılır.

Biz mutlu insanların yaşadığı bir ülkeyiz. Dünya Kupası’na gelen ziyaretçileri de aynı neşeyle karşılayacağımızdan emin olabilirsiniz. Ancak o gün gelinceye dek çalışmaya devam edeceğiz.
FIFA Dünya Kupası’nın Yerel Organizasyon Komitesi üyelerinden biri olarak, bu benzersiz organizasyonun gerçekleşmesine katkı sağlayan ve işine tamamen kendini adayan insanları yakinen takip ediyorum. Kusursuz bir Dünya Kupası geçirmemiz için, organizasyona ev sahipliği yapacak 12 şehirde hiç durmaksızın çalışan binlerce insan gördüm.

Hazırlık yolculuğumuzda çok zorlu sınavlardan geçtik. Geçen sene, gelmiş geçmiş en iyi organizasyonlardan biri kabul edilen Konfederasyon Kupası’na ev sahipliği yaptık. Kaldı ki bu yalnızca benim fikrim de değil, futbolseverler, gazeteciler ve FIFA Başkanı Joseph Blatter da böyle düşünüyor.

Altı ay sonra, zorlu bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptık: Bahia bölgesinin Costa do Sauípe kentindeki Kura Çekimleri. Burada, 32 başarılı takım hangi şehirlerde hangi maçlara çıkacaklarını öğrendiler ve çalışma planlarını COL, FIFA ve Federal Hükümet görevlileriyle müzakere ettiler.

Organizatörler ve takımlar arasındaki bu alışveriş aralıksız devam ediyor. Geçtiğimiz ay Florianópolis, Costão do Santinho’da düzenlenen Takım Seminerlerinde ise bu işbirliği bir üst aşamaya geçti. Güvenlik, ulaşım, takımlara sağlanacak hizmetler gibi konular detaylı bir şekilde görüşüldü.

Bugün, hazırlıkların artık son aşamasına gelindi. Yeni yılla birlikte iki yeni stadyum açılışı yapıldı: Natal şehrinde Arena das Dunas ve Porto Alegre’de yeni Beira-Rio stadı. Her ikisi de, Arena Amazonas, Arena da Baixada, Arena Pantanal ve Arena Corinthians gibi birbirinden ünlü bu stadyumlar kadar güzel.

Dünya Kupası başlayana kadar, müsabakaların yapılacağı stadyumlarda, organizasyonlara müdahil olan herkesin gerekli düzenlemeleri yapabilmesi için birtakım deneme maçları gerçekleştirilecek. Büyük şova çok az kaldı! Dünyanın en iyi futbolcularını hep birlikte izleyeceğiz. Messi, Cristiano Ronaldo, Iniesta, Neymar ve daha niceleri… Şimdiden sabırsızlanıyorum.
Hepinizi Brezilya’ya bekliyorum. Dünya Kupası’nda görüşmek üzere!

Haberin Devamı

Ronaldo Kimdir

RONALDO NAZÁRIO, tüm dünyada “Fenomen Ronaldo” diye tanınır. 1994 ve 2002’de Dünya Kupası şampiyonluğunu ülkesine kazandırmakla kalmadı, kupa tarihindeki en skorer golcü ünvanını da (15 gol atarak) eline aldı ve FIFA tarafından üç kere (1996, 1997 ve 2002 yıllarında) dünyanın en iyi futbolcusu seçildi. Ronaldo, Aralık 2011’den beri Brezilya Dünya Kupası’nın Yerel Organizasyon Komitesi’nin yönetim kurulu üyelerinden birisi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!