Boyner, Benetton'ı uyardı

Güncelleme Tarihi:

Boyner, Benettonı uyardı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

İş dünyasından İtalya'ya mektup bombardımanı dün de sürdü. Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, Benetton'a gönderdiği mektupta, ‘‘Öcalan'ın iadesi için ağırlığınızı kullanın’’ dedi. TİSK Başkanı Refik Baydur ile TİM Başkanı Okan Oğuz da İtalyan muhataplarını uyardı.

Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, İtalyan ortağı Benetton'a bir mektup yazarak, İtalya Hükümeti'nin çetebaşı Abdullah Öcalan'ı Türkiye'ye iade etmesi konusunda kişisel ağırlığını kullanmasını istedi.

Bölücü terör örgütünün elebaşının, Türk İtalyan dostluğuna ve ekonomik ilişkilerine zarar getireceğini vurgulayan Cem Boyner, Benetton Başkanı Luciano Benetton'a bir ay içinde ikinci mektubunu gönderdi. Boyner, sözde Kürt parlamentosunun Roma'da toplanma senaryosu üzerine, geçtiğimiz günlerde Luciano Benetton'a bir mektup daha göndermişti.

Boyner, Luciano Benetton'a gönderdiği ikinci mektupta, bölücü terör örgütü başının iadesi Roma'da Türk gazetecilere yapılan saldırı ve bazı İtalyan politikacıların bölücü terör örgütünü öven sözlerinin, Türk kamuoyu üzerinde yarattığı hassasiyete dikkat çektiğini belirtti. Cem Boyner, Benetton'un politikacılar üzerinde kişisel ağırlığını kullanmasını da istedi.

FOSSA'YA TİSK MEKTUBU

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Refik Baydur da, İtalyan İşveren Konfederasyonu Başkanı Giorgio Fossa'dan, bölücü terör örgütünün başının iadesi konusundaki yaşanan siyasi krizin ekonomi alana yansımaması için harekete geçmelerini istedi.

Baydur, Fossa'ya bir mektup göndererek, İtalyan hükümetinin bölücü örgütün başı Abdullah Öcalan'ın iadesi konusundaki tutumunun, iş çevreleri de dahil olmak üzere Türk kamuoyunda büyük bir endişe ile izlendiğini belirtti. Türk işverenleri olarak, bu durumun ekonomik ilişkileri bütünüyle ve olumsuz şekilde etkileyeceğinden rahatsızlık duyduklarını ifade eden Baydur, ‘‘Hatta İtalyan mallarına karşı bir boykota dönüşmesinden endişe etmekteyiz’’ dedi.

TİSK'in bu olayı hassasiyetle izleyeceğini bildiren ve İtalyan işverenlerinin de olayın dostça çözümü için üzerlerine düşen görevi yerine getirmeleri gerektiğini kaydeden Baydur, şöyle devam etti:

‘‘Türk-İtalyan ekonomik ve ticari ilişkilerini bu olayın olumsuz şekilde etkilemesini önlemek bakımından, İtalyan işverenleri olarak sizin de katkılarınızın olacağından eminim. Bu şekilde iki ülke arasındaki ticari ve dostluk ilişkilerinin yara almadan sürdürülmesi için çaba göstermenizi dilerim.’’

TİM: ELEBAŞINI GERİ VERİN

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Okan Oğuz, İtalya'da dış ticaret ile ilgili kuruluşlara bir mektup göndererek, Türk ihracat camiasının 30 bine yakın yurttaşı katleden Öcalan'ın iadesini beklediğini belirtti. Oğuz mektubunda şu görüşlere yer verdi: ‘‘TİM, Türkiye'nin ve Türk dış ticaret camiasının bu hassasiyetini gözönünde bulundurmasından ve uluslararası hukukun tanıdığı haklar çerçevesinde adı geçen kişinin Türkiye'ye iadesi konusunda resmi makamlar nezdinde girişimde bulunulmasından memnunluk duyacaktır.’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!