Bottas Mercedes'le anlaşmış olabilir!

Güncelleme Tarihi:

Bottas Mercedesle anlaşmış olabilir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2017 09:50

Valtteri Bottas'ın Mercedes'in Brackley'deki fabrikasına giderek resmi sözleşmeyi imzaladığı yönünde söylentiler mevcut.

Haberin Devamı

Mercedes ve Bottas'a yakın kaynaklar, Bottas'ın Noel'den birkaç gün önce Mercedes'in Brackley'deki genel merkezine gizli bir ziyarette bulunduğunu söylediler.

Haber henüz doğrulanmadı fakat Bottas'ın bu ziyarette 2017 aracı için koltuk ve oturuş pozisyonu ayarı yaptığı, ayrıca gelecek yıl birlikte çalışacağı mühendislerle ilk teknik hazırlıkları yaptığı ifade ediliyor.

Bottas'ın bu ziyarette Mercedes'le resmi sözleşmeyi imzalayıp imzalamadığı henüz belli olmasa da Alman ekibe katılmak için ilk hazırlıkları yaptığı düşünülüyor.

Son üç yılı domine eden Mercedes, 2017'de kiminle yarışacağına dair herhangi bir açıklama yapmasa da resmi  duyurunun Ocak ayının ilk haftası veya ikinci haftasında yapılması bekleniyor.

Bottas'ın Mercedes'e geçmesinin önündeki son engel Williams'ın deneyimli bir pilot bulmasıydı ve Felipe Massa'nın İngiliz takımdan gelen teklifi kabul etmesiyle birlikte bu engelde ortadan kalkmış oldu.

Haberin Devamı

Bottas'ın Mercedes'e geçmesinin ardından Massa'nın Williams'la, Wehrlein'ın ise Sauber'le yarışması bekleniyor.

İlk başta Mercedes'in Wehrlein ile yarışacağı düşünülüyordu ancak Mercedes genç pilotun şampiyonluk baskını kaldıracak deneyime sahip olmadığı gerekçesiyle genç pilotla yarışma fikrinden vazgeçti.

Massadan Çok Konuşulacak İddia Tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!