Borclanmamız hataydı

Güncelleme Tarihi:

Borclanmamız hataydı
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

G.Saray Mali Genel Kurulu'nda konuşan Başkan Süren, ‘‘Borçlanma yetkisini aşmamalıydık. Ancak kulübün parasını sokağa atmadık’’ dedi. Kongre 1997 faaliyet raporunu ibra ederken, 1998 bütçesi 8.8 trilyon lira olarak kabul edildi.

Süren'in itirafı

Galatasaray Kulübü Olağan Mali Genel Kurulu dün yapıldı. Başkan Faruk Süren, yönetimlerinin hata yaptığını itiraf ederek, ‘‘1.6 trilyonluk borçlanma yetkisini geçerek, 2.2 trilyon lira borçlandık. 600 milyar lira fazla harcama yaptık. Stat projesi için yaptığımız harcamalar bir önceki bütçede yoktu’’ dedi.

Bankalara borçluyuz

Denetleme Kurulu Sözcüsü Kemal Onar tarafından 2 yıllık faaliyetleri sert bir biçimde eleştirilen Süren, Galatasaray'ın ileriye gidebilmesi için atılım yaptıklarını anlatarak, ‘‘Bu paraları sokağa atmadık. Vicdanımız ve gönlümüz rahat’’ dedi. Bankalara kısa vadede 14 milyon dolar borcunun bulunduğunu belirten Süren şunları söyledi:

İki seçenek var

‘‘Bu borcu iki varsayımla ödeyeceğiz. Birincisi şubelere gelirleri kadar harcama yapacağız, ayrıca Ali Sami Yen Stadı'ndan bu yıl içinde yaptığımız harcamaların geri dönüşümü de bankalara ödenecek. Parayı oluşturacak 2. varsayımın da gerçekleşmesi halinde 14 milyon dolar borcumuz 4.5 milyon dolara düşecek. Aksi taktirde borcu 2000 yılına erteleyeceğiz.’’

İBRA EDİLDİ

Süren'in ‘‘5.5 trilyonluk giderimiz, 5.1 trilyon liralık gelirimiz var’’ açıklamasının ardından 1997 yılı faaliyet raporu tartışıldı. 5.5 saat süren görüşmeden sonra rapor ibra edildi. 1998 bütçesi ise 8 trilyon 797 milyar 502 milyon lira olarak kabul edildi. Bu arada Lale Saraçoğlu isimli kongre üyesi rahatsızlık geçirince hastaneye kaldırıldı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!