Bonodan mevduata dönenlere 104 milyon YTL ödenecek

Güncelleme Tarihi:

Bonodan mevduata dönenlere 104 milyon YTL ödenecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2005 14:05

Başbakan yardımcısı Abdüllatif Şener, İmar Bankası’nın bankacılık yapma yetkisi kaldırılarak TMSF’ye devredilmesinden önceki bir ay içinde bono ve Devlet iç borçlanma senetlerinden mevduata dönenlere yapılması kararlaştırılan ödemenin tutarının da 104 milyon YTL olduğunu açıkladı.

Şener ödemeyle ilgili Bakanlar Kurulu kararının kısa sürede çıkarılacağını ve karar çıktıktan sonra da ödemelere başlanacağını belirtti. Şener düzenlemenin toplam 3 bin 664 kişiyi kapsadığını bildirdi.

İmar Bankası’nın bankacılık yapma yetkisi kaldırılarak TMSF’ye devredilmesinden sonra çıkarılan yasayla mevduatın ödenmesine, bono ve off-shore hesaplarının ise ödenmemesine karar verildiğini anımsatan Şener, Bakanlar Kurulu’nun bir ay içerisinde bonodan mevduata dönenlere de ödeme yapılamamasına yönelik kararının da Danıştay tarafında iptal edildiğini vurguladı. Şener, iptalin ardından TMSF, BDDK ve Hazine’nin durumu değerlendirdiğini ve bu durumda olan vatandaşlara ödeme yapılması konusunda görüş birliğine varıldığını belirtti.

Şener, Anayasa Mahkemesi’nin de çıkarılan yasadaki off- shore hesaplarıyla ilgili maddeyi kısmen iptal ettiğini hatılatarak, karardan sonra tartışmalı hale gelen off-shore hesapları dışındakilerin ödenip ödenmeyeceğine de TMSF’nin karar vereceğini söyledi. Şener off-shore hesaplarının önemli bir bölümünün o dönemde şube müdürlerinin yönlendirmeleriyle mevduata dönüştürüldüğünü ve tartışmalı olduğunu bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!