Bolt geçilecek

Güncelleme Tarihi:

Bolt geçilecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2011 00:00

ABD’li efsane atlet, “Bolt formsuz” dedi.Greene, 21 yaşındaki Yohan Blake’in, Bolt’u geçeceği tahmininde bulundu. “Şampiyonalarda yıldızlar doğar ve bu şampiyonada da sürpriz olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

GÜNEY Kore’de devam eden Dünya Atletizm Şampiyonası’nda gözler bugün yapılacak 100 metre finaline çevrilirken, eski dünya ve olimpiyat şampiyonu ABD’li atlet Maurice Greene, Jamaikalı Usain Bolt’un 100 metrede şampiyon olamayacağını ileri sürdü. Greene, vatandaşı Yohan Blake’in (21) Bolt’u geçerek şampiyonluk unvanını ele geçireceği tahmininde bulundu.

Greene, “Şampiyonalarda yıldızlar doğar ve bu şampiyonada da sürpriz  olacağını tahmin ediyorum. Blake, oraya çıkarak yarışı kazanmaya inanacak kadar çılgın ve mental olarak sağlam. Blake’in, Bolt’tan korktuğunu sanmıyorum” dedi.

Yohan Blake 9.89 koştu

9.58 ile dünya rekorunu elinde bulunduran Bolt’a saygısızlık etmek  istemediğini belirten Greene, “Ancak şu anki Bolt, 9.5 koşan Bolt değil.  Kendisinin geçilmesine imkan veriyor. Bu yüzden birinin gelip onu geçebileceğini söylüyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

100 metrede yılın en iyi 14. derecesini elinde bulunduran Jamaikalı  Blake’in kişisel en iyi derecesi 9.89.

Gay ve Powell’ın favorisi Bolt

Sakatlığı nedeniyle şampiyonaya katılmayan ABD’li sprinter Tyson Gay ise  Bolt’un favori olduğunu söyledi. Gay, “Usain favori. O bir şampiyon ve avantajlı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Sakatlığı nedeniyle şampiyonadan çekilen Jamaikalı sprinter Asafa Powell  da Bolt’u şanslı gördüğünü belirterek, “Yarış kolay olmayacak, ancak Bolt daha tecrübeli ve kazanmaya alışık” yorumunu yaptı.

Müthiş yarış saat 14.45’te

13. DÜNYA Atletizm Şampiyonası’nda erkekler 100 metre finali bugün TSİ 14.45’te koşulacak. Müthiş mücadeleyi Eurosport naklen yayınlayacak. Dünkü elemelerin 6. serisinde yarışan ve altın madalya için büyük favori olan Bolt çok rahat bir yarış çıkarırken, son  bölümlerde temposunu düşürdü. Elde ettiği 10.10’luk derecesiyle birinci sırada yer alıp yarı finale kaldı.

Uslu ve Mey finalde

GÜNEY KORE’nin Daegu kentinde dün başlayan Dünya Atletizm Şampiyonası’nda 3000 metre engelli seçmelerinde birinci seride yarışan Binnaz Uslu 9.24.06’lık derecesi ile birinci olup finale yükseldi. Bu derecesi ile Türkan Erişmiş’in 9.28.84’lük Türkiye rekorunu da kıran Binnaz Uslu, üç serinin de en iyi derecesini yapmış oldu. Binnaz, salı günü finalde madalya arayacak.

Haberin Devamı

İlk gün akşam seansında uzun atlamada Karin Melis Mey, 6.52 ile 11’nci olup finale çıktı. İlk iki hakkında faul yapan sporcumuz, üçüncü atlayışında 6.52 yaptı. Sporcumuz bugün TSİ 12.15’de finalde yarışacak.

Final için koşacaklar

Bugün TSİ 12.15’de uzun atlamada Karin Melis Mey ile 20 kilometre Yürüyüş dalında Recep Çelik TSİ 03.00’de final yarışlarını yapacaklar. 1500 metre seçmelerinde Aslı Çakır Alptekin ile Tuğba Karakaya TSİ 04.40’da pistte çıkacaklar.
Açılış töreninde bayrağımızı Kore’nin Daegu kentindeki Kyoonpuk Üniversitesi’nde elektronik bölümünde öğrenimini sürdüren Türk öğrenci Ertuğrul Polat taşıdı.

Bahar Doğan maratonda 36’ıncı oldu

Haberin Devamı

MARATON yarışında ülkemizi temsil eden Bahar Doğan, 2 saat 42.56’lık derecesi ile 36’ncı sırayı elde etti. Bahar Doğan, 10 kilometreyi 39’uncu, 15 kilometreyi 26’ncı, 20 kilometreyi 37’nci, 25 kilometreyi 41’inci, 30 kilometreyi 27’inci, 35 kilometreyi 39’uncu sırada geçti. 40 kilometrelik parkuru Kenyalı Edna Kiplagat, 2:28.43 ile ilk sırada tamamlayarak, altın madalyanın sahibi oldu.

Parayla oy satın aldılar!

IAAF kongresinde bir Afrikalı delegenin “Bizim Afrika olarak 50 blok oyumuz var. 200 bin dolar verirseniz bu oylar size kayar” dediği iddia edildi.

DÜNYA Atletizm Birliği (IAAF) kongresinde satılık blok oy pazarlığı ididası. Bir Afrikalı delegenin başa baş yarışan adaylara “Bizim Afrika olarak 50 blok oyumuz var. 200 bin dolar verirseniz bu oylar size kayar” dediği iddia edildi. Bu ilginç gelişmenin yanı sıra IAAF kongresinde teknik komiteye aday olan Can Korkmazoğlu, Avrupalı rakiplerinin oyununa gelip seçimi 15 oy farkı ile kaybetti. Aday olabilmek için sınavdan başarı ile geçen Korkmazoğlu, ikinci turda seçimi kaybetti. Birinci turda Avrupalı adaylar seçilebilmek için yeterli sayıda oy toplayamadı. Seçilme şansı olmayan Avrupalı delegeler seçime devam etme kararından dönmeyince ikinci turda 70 oy alan Can Korkmazoğlu 15 oy farkla ikinci olup seçilme hakkını yitirdi. ? Celal DEMİRBİLEK

Haberin Devamı

Bolt zorlanmadan yarı finalde çıktı

13. Dünya Atletizm  Şampiyonası’nda, erkekler 100 metre elemelerinde piste çıkan olimpiyat ve dünya şampiyonu Jamaikalı atlet Usain Bolt, yarı finale yükseldi. Elemelerin 6. serisinde yarışan Bolt, çok rahat bir yarış çıkarırken, son  bölümlerde temposunu düşürürken, elde ettiği 10.10’luk derecesiyle birinci sırada yer almayı başardı.

İngiliz atlet Dwaind Chambers, 10.28’lik bir derece ile ikinci olurken, İspanya’dan Angel David Rodriguez, 10.37’yle üçüncü sırayı aldı. Bu üç atlet de bugün TSİ 14.45’te yapılacak final koşusu, Eurosport’tan naklen yayınlanacak.

Kenya’dan ilk günde 6 madalya

13. Dünya Atletizm Şampiyonası’nda, bayanlar maraton yarışının ardından 10 bin metrede de ilk 3 sırayı Kenyalı atletler elde etti. Vivian Cheruiyot, 30.48.98’lik derecesiyle altın madalyanın sahibi oldu. Diğer Kenyalı sporculardan Sally Kipyego 30.50.04 ile gümüş, Linet Chepkwemoi Masai ise 30.53.59’luk derecesiyle bronz madalyaya uzandı. Daegu’da bayanlar maratonda Kenyalı Edna Ngeringwony Kiplagat altın, Priscah Jeptoo gümüş, Sharon Jemutai Cherop da bronz madalya kazanmıştı.

Haberin Devamı

Çekiçte Apak ve Eryıldırım elendi

ERKEKLER çekiç atmada yarışan iki Türk atlet Eşref Apak ve Fatih  Eryıldırım elendi. Eşref Apak, ilk hakkında 73.38, ikinci denemesinde ise 71.99 atarken, son hakkında ise faul yaptı. Bu sonuçlar sonrasında Türk çekiççi serisinde 9. olarak yarışı tamamladı. Eşref, genel sıralamada ise 18. sırada yer aldı. Fatih Eryıldırım ise ilk hakkında faul yaparken, ikinci hakkında ise 69.37 atmayı başardı. Türk atlet son hakkında da 69.04’lük bir derece elde edince serisinde 13. genel sıralama da da 28. olarak yarışlara veda etmek zorunda kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!