Bol ödüllü İnisiyatif

Güncelleme Tarihi:

Bol ödüllü İnisiyatif
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 21:39

Doğuş Holding’in bünyesindeki ‘Şahenk İnisiyatifi’nin gençleri ve çocukları hedef alan sosyal sorumluluk projeleri Toronto’da ‘Stevie Uluslararası İş Ödülleri’ töreninde 2 altın, bir gümüş ve bronz ödül aldı.  

Haberin Devamı

FERİT Şahenk’in adını verdiği, Doğuş Holding Gayrimaddi Varlık Yönetimi Başkanı Semih Yalman’ın koordinatörlüğünde yürütülen ‘Şahenk İnisiyatifi’nin gençleri ve çocukları hedef alan platformları dünyanın en başarılı kurumlarını ödüllendirmek amacıyla bu yıl 12’incisi gerçekleştirilen ‘Stevie Uluslararası İş Ödülleri’nde 2 altın, bir gümüş, bir de bronz ödüle layık görüldü. 30’dan fazla ülkeden 3 bin 500’ün üzerinde şirketin katıldığı ve dünyanın en prestijli ödülleri arasında gösterilen Stevie Ödül Töreni’nde Şahenk İnisiyatifi’nin ‘Bugün Günlerden Yarın’ ve ‘Oyunda Kal’ platformları 2’şer ödül aldı. Toronto’da gerçekleştirilen ödül törenine Semih Yalman ve proje ekibinin yanı sıra ‘Bugün Günlerden Yarın’ platformundan yararlanan üniversite öğrencileri de katıldı. ‘Bugün Günlerden Yarın’ platformu ‘En iyi Kâr Amacı Gütmeyen / Hayırseverlik, Bağış Etkinliği’ olarak altın ve En iyi Kurumsal İmaj Etkinliği bronz Stevie Ödülü alırken, ‘Oyunda Kal’ platformu de En İyi Kurumsal İmaj Etkinliği kategorisinde altın Stevie Ödülü ve En iyi Kâr Amacı Gütmeyen / Hayırseverlik, Bağış Etkinliği kategorisinde gümüş Stevie Ödülü ile ödüllendirildi.

Haberin Devamı

YENİ PLATFORMLAR

Bir süredir Doğuş Grubu’nun sosyal sorumluluk projeleri Şahenk İnisiyatifi platformu altında toplanıyor. Gençlerin, çocukların ve yaşlıların hayatlarına dokunmayı hedefleyen platformlar Türkiye’nin her yerine ulaşmayı amaçlıyor.  Bugün Günlerden Yarın platformu üniversite gençliğini hedef alıyor. Bugüne kadar 8 bin gencin doğrudan danışmanlık aldığı, 680 bin üniversite öğrencisinin etkinliklerine katıldığı Bugün Günlerden Yarın önümüzdeki aylarda da üniversiteleri gezmeye devam edecek. Oyunda Kal platformu ise çocukları kötü alışkanlıklardan korumak için çocukları spora yönlendirmeyi amaçlıyor. Oyunda Kal platformu da bugüne kadar 25 bin öğrenciye ulaştı. Ödül töreninde Semih Yalman’dan hem ödül alan projelerini hem de yakında başlayacak olan yeni platformlarını anlattı.

BEYAZ GÖLGE GİBİYİZ

‘Şahenk İnisiyatifi’nin aslında inisiyatifler dizisi olduğunu ve kısa sürede geri bildirim aldıklarını kaydeden Semih Yalman şunları söyledi: “Ödül aldığımız projelerin odağında çocuklar ve gençler var. Oyunda Kal platformumuzda amacımız çocukların kötü alışkanlıklardan uzak kalması. Okullarda eksikleri tamamlıyoruz, çocuklar için oyun sahaları yapıyoruz. Bunları yaptığımız yerleri bırakmıyoruz. Sahaları tamir ediyor, turnuvalar düzenliyoruz. Spora yatkın çocukları tespit ediyoruz. Onlara rol model olacak kişileri okullara götürüyoruz. Bize ulaşanlar da oluyor. Mardin’den bir öğretmenin çağrısıyla gittik spor sahası yaptık. Oraya 3 ilçeden çocuklar spor yapmaya geliyor’ dedi.  Oyunda Kal platformunun henüz 20 aylık olduğunu ve yakında bu platformu yurtdışına da taşıyacaklarını söyleyen Yalman, ‘Çocuklara fırsat eşitliği sağlamak gerekiyor. Bazı bölgelere girmek kolay olmuyor. Yalnızca okullarda değil mahallelerde de spor alanları yapıyoruz. Beyaz Gölge filmi gibiyiz, çocukların arkasındayız’ diye de ekliyor. 

Ödülü iki genç aldı

ÖDÜL töreninde Semih Yalman ‘Bugün Günlerden Yarın’ platformundan iki gencin ödülü almasını istedi. Ödülleri Kerem Albayrak ve Merve İnançer aldı. Bugün Günlerden Yarın platformundan Kerem Albayrak Karadeniz Teknik  Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Bu platform sayesinde Kerem Albayrak lise yıllarındaki müzisyenlik hedefini gerçekleştirdi. İlk profesyonel bestesini yapan Kerem Albayrak 2014 yılında ‘Sokak İçin Çal’ projesini gerçekleştirdi. Bugün Günlerden Yarın sayesinde çok sayıda müzisyenle tanıştı. Albayrak beste yapmaya devam ediyor. Merve İnançer Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Lisans programında okudu, ikinci üniversitesini okuyan İnançer , Medya ve İletişim Bölümü’nde önlisans öğrencisi. 6’ıncı sınıftan beri yazı yazan Merve İnançer kitabını Bugün Günlerden Yarın sayesinde bastırdı. Yüksek Topuklar Yüksek Umutlar adlı kitabın yazarı Merve İnançer ikinci kitabını da yazmaya başladı.

Haberin Devamı

OYUNDA KAL: 2014’ün Nisan ayında başladı. İlk 2 ayında 15 bin çocuğun spora yatkınlığını keşfetmek için tarama yapıldı. Darüşşafaka Doğuş Basketbol Spor Okulu’nda tarama aktiviteleri sonrası seçilen 18 çocuk ile eğitim kampı yapıldı. Türkiye’nin 21 kentine toplam 40 yeni basketbol sahası yapıldı. İstanbul’un her ilçesinde bulunan 37 devlet okuluna UNICEF’in proje ortaklarından UGLA (Uluslararası Genç Liderler Akademisi) ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliği ile ziyaretler gerçekleştirildi ve 10 bin öğrenci Oyunda Kal ile buluştu. Tamir Ettirilen Saha Sayısı:  40 Ulaşılan Öğrenci Sayısı: 25 bin
BUGÜN GÜNLERDEN YARIN: 8 bin öğrenci doğrudan danışmanlık aldı. Anadolu’da 20 üniversitede 680 bin  öğrenci ile temas kuruldu. 60 öğrenciye iş, staj ve burs imkanı sağlandı, proje desteği verildi.
Üniversitelerde var oluyoruz
ÖDÜL alan diğer platform ‘Bugün Günlerden Yarın’ ise üniversite gençliğini hedef alıyor. Semih Yalman, Bugün Günlerden Yarın platformuyla öncelikle devlet üniversitelerine gittiklerini, üniversitelerde yapılan etkinlikler sırasında web sitesine yapılan başvuruların takip edildiğini de anlatıyor. Yalman,  “Üniversitelere hayatlarında kırılma noktaları olan kişileri götürüyoruz. Onlar anlatıyorlar yaşadıklarını. Bize başvuran öğrenciler bizden danışmanlık alıyor. Staj isteyenler oluyor, dil öğrenme imkanları isteyenler, hedeflerine ulaşmada rehberlik isteyenlere danışmanlık veriyoruz. Öğrencilerin ellerinden tutmaya çalışıyoruz. Biz Doğuş olarak üniversite yapmak yerine üniversitelerin içinde var oluyoruz” diyor. Üniversitelerde etkinlik düzenlemenin büyük şirketler için çok da kolay olmadığını düşündüğümüzü söylediğimizde Yalman, Türkiye’nin her yerine gittiklerini ideolojik ve ayrımcı sözlerle karşılaşmadıklarını anlatırken, ‘Gençlere fırsat verildiğinde ülkenin önünde muhteşem bir fırsat açılacak. Ayrımcı ve ideolojik değiller. Yapacaklarından umutlular, nasıl yapacaklarını soruyorlar. Doğu’da da Batı’da böyle. Bazı yerlerde kendilerini daha kısıtlı görüyorlar. Biz onlara konunu üniversite markasında olmadığını kendilerinde olduğunu anlatıyoruz. Şu üniversiteyi kazanırsan ne olur değil, kendinle ne yaparsan ne olur, bunu anlatıyoruz’ diyor.

Haberin Devamı

Doğuş’un mekanları gençlere gönüllü galeri

Şahenk İnisiyatifi’nin yeni platformu ise genç sanat öğrencilerine yönelik. 70’den fazla markasıyla 200’e yakın lokasyonu olan Doğuş Holding’in mekanlarında Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin eserleri sergilenecek. Türkiye’de 28’i özel 37’si devlet olmak üzere toplam 65 Güzel Sanatlar Fakültesi var. Sanata Bir Yer platformu web sitesinde bu öğrencilerin eserlerine yer verecek. Danışma Kurulu ise bu eserlerden seçtiklerini Doğuş Grubu’nun çatısı altındaki mekanlarda sergileyecek. Genç sanat öğrencilerin eserleri İstinye Park ya da Zuma, Da Mario gibi restoranlarda sergilenecek. Bu platformla Doğuş Holding mekanlarında genç sanatçıların gönüllü galerisi olacak. Semih Yalman, sanatın yaşamın her alanına girmesini ve Türkiye’deki genç sanatçıların desteklenmesini amaçladıklarını söylerken, ‘Malzemeye ihtiyacı olan öğrencilere de yardımcı olunacak’ diyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!