Boksa tesis yatırımı

Güncelleme Tarihi:

Boksa tesis yatırımı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2011 11:51

Türkiye Boks Federasyonu, tesisleşme konusunda hamlelerini sürdürüyor.

Çankırı'da inşaa edilen ve milli takımlara hizmet eden kamp ve eğitim merkezinin ardından Ankara'da da modern bir tesis yapılması için ilk adım atıldı. Geleceğin şampiyonlarının yetişeceği yeni boks tesisi için en önemli engel aşıldı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden gerekli arazi alındı. Türkiye Boks Federasyonu, boks tesisi yapmak talebiyle 2010 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı Taşınmazlar Şube Müdürlüğü'ne gerekli başvuruyu yapmıştı. Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, geçen sürenin ardından gerekli onayı verdi.

Yapılan protokole göre Etimesgut Yavuz Sultan Selim Mahallesi'nde bulunan 18458 ada 1 sayılı parselde bulunan arazi bedelsiz olarak Türkiye Boks Federasyonu'na verildi. Federasyon, burayı spor alanı olarak kullanacak ve boks tesisi yapacak. 3 bin 325 metrekare araziye sahip olan Boks Federasyonu, geleceğin şampiyonlarını buraya yapacağı tesisle yetiştirecek. Yapılacak komplekste, antrenman salonları, dinlenme tesisinin yanında sporcuların rahat etmeleri için her türlü olanak sağlanacak.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, yeni yapılacak tesisin Türk boksu için çok önemli olduğunun altını çizerek, "Araziyle ilgili beklediğimiz müjdeli haberi aldık. En kısa süre içinde ihaleye çıkıp inşaata başlayacağız. Geleceğin şampiyonları bu tesislerde yetişecek. Yapılacak tesisler en modern şartlarda sporcularımıza hizmet edecek. Sporcularımız da daha iyi şartlarda daha iyi çalışma imkanı bulacak. Böyleliklede başarılarımız artarak devam edecek" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!