Boğaziçi Avrupa Judo Kupası'na doğru

Güncelleme Tarihi:

Boğaziçi Avrupa Judo Kupasına doğru
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2012 12:59

Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, Boğaziçi Avrupa Kupası'na Türkiye ile 28 ülkenin müracaat ettiğini belirterek, “Bu rakamın daha da artmasını bekliyoruz. Turnuvada katılımcı ülkelere Avrupa şampiyonaları için sıralama puanı verilecek” dedi.

Uysal, turnuvanın 14-15 Temmuz tarihlerinde düzenleneceğini ifade ederek, bu yıl 26'ncısı gerçekleştirilecek turnuva ile ilgili çalışmaların sorunsuz sürdüğünü bildirdi. Uysal, şu bilgileri verdi:

“Turnuvaya yaklaşık 200 yabancı, 150 de Türk sporcu katılacak. Bu turnuvaya normalde Türkiye şampiyonasında ilk 4 içinde olan sporcuları davet ettik. Ancak, 5'inci olan sporcularda da kendi masraflarını karşılamaları halinde istedikleri takdirde şampiyonaya katılabilecekler. 5'inci olup da Boğaziçi Avrupa Kupası'na katılmak isteyen sporcularımız, aprovitli judogileri ile birlikte sırt yazılarını kendileri temin edecekler. Bu sporcularımız sırt yazılarını Avrupa Judo Federasyonu'nun (EJU) internet sitesinden alabilirler” diye konuştu.

Turnuva sporcuların bilgi ve tecrübelerini artırması açısından oldukça önem kazandığını vurgulayan Fatih Uysal, sözlerine şöyle devam etti:

“Turnuva olimpiyatlar için olmasa da Avrupa şampiyonalarında katılımcı ülkelere sıralama puanı vermesi bakımından da oldukça önem taşıyor. Bu turnuvaya olimpiyatlara katılacak olan sporcularımızın sakatlanmasından korktuğumuz için onları dahil etmeyeceğiz. Onlar çalışmalarını İspanya'da sürdürdüler ve önceki gün Türkiye'ye döndüler. Oldukça faydalı bir çalışma imkanı buldular. Tek dileğimiz emeklerimizin boş gitmemesi ve Türk milletine olimpiyat madalyası armağan etmeleridir.”

Boğaziçi Avrupa Kupası'na katılmak için şuana kadar kayıt yaptıran ülkeler şunlar:

Türkiye, İtalya, Sierra Leone, Azarbaycan, Hırvatistan, Macaristan, Hollanda İsviçre, Almanya, Türkmenistan, İrlanda, Gana, Özbekistan, Bulgaristan, Fransa, Portekiz, Ermenistan, Romanya, Belçika, Polonya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Rusya, Lüksemburg, Avusturya, İskoçya, Yunanistan, Gürcistan.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!