Bodrum Yat Festivali başladı

Güncelleme Tarihi:

Bodrum Yat Festivali başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2010 13:30

Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen “Bodrum Yat Festivali”, “BAYK Allianz Duo Trofe” yelken yarışları 7. ve son ayağı ile başladı.

Era Bodrum Yelken Kulübü'nce düzenlenen “Bodrum Yat Festivali”, Bodrum Açık Deniz Yelken Kulübü'nce (BAYK) gerçekleştirilen yelken yarışları ile start aldı. “IRC 1” ve “IRC 2” sınıflarında Bodrum açıklarında düzenlenen yarışa Muğla, İstanbul ve İzmir'den 13 tekne katıldı. İki gün sürecek yarış sonunda dereceye girenlere ödülleri, törenle verilecek.

BODRUM YAT FESTİVALİ

Bu arada “Bodrum Yat Festivali” kapsamında Bodrum İskele Meydanı ve T iskelede bugün sergi açılacak. Sergi alanında Japonya'daki kazılarda Ertuğrul Firkateyni'nden çıkartılan parçalar ile Titanik gibi birçok tarihi gemileri bulan Dr. Robert Ballard'ın araştırma gemisi “Natilus” da sergilenecek. Festival kapsamında düzenlenen “Bodrum Kupası Yat Yarışları” ise 19 Ekim'de başlayacak. 19-24 Ekim tarihleri arasında 87 millik dört etaptan oluşan Bodrum Kupası yarışlarına yaklaşık 100 teknenin katılması bekleniyor. Yarış sonunda ise 'guletler düellosu' adı altında bir organizasyon yapılacak ve organizasyonda mavi yolculuk ile turizm sektöründeki diğer ürünler tanıtılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!