Boban'dan hediye

Güncelleme Tarihi:

Bobandan hediye
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 1998 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

Fransız Milli Takımı, Hırvatlar'dan iyi... Bu bir gerçek. Kaleci Barthez süper.. Defansta Desailly ve Thuram olağanüstü. Orta sahada Zidane ve sol tarafta oynayan Petit mükemmel futbolcular... Forvette güçlü hücumcuları da var...

Ama Hırvat takımı çok iyi bir defans organizasyonu oluşturdu. Kendi gücünü biliyor. Stimac geride, O'nun önünde sırayla; Jarni, Simiç, Biliç ve sağ tarafta Staniç fevkalade bir defans organizasyonu içerisinde, kaleci Ladiç'in de desteğiyle ilk yarıyı golsüz bitirdiler.

Oysa Fransa, çıkana kadar Karembeu, sonradan oyuna giren Henry, Guivarch ve Trezeguet'le rakip defansı bir hayli zorladı. Ama olmayınca olmuyor... Bir de ikinci yarının başında, bu nefis dediğimiz defansın arasında Suker bomboş kaldı mı... Golü de attı mı... ‘‘Futbolun adaletsizliği gene mi tecelli edecek’’ derken, Hırvat takımının kaptanı Boban rahat kullanacağı bir topu ayağından kaçırdı. Thuram, Djorkaeff'e, Djoarkaeff, Thuram'a verdi ve Fransa'nın beraberlik golü geldi.

Thuram’ın müthiş golü

Ardından gene Dünya Kupası'nın en iyi sağ kulvar oyuncusu Thuram, Fransızlar'a maçı kazandıran nefis bir gol attı. Fransa'nın yedekleri de çok iyi. Aime Jacquet çok iyi bir homojen takım oluşturmuş. Hatırlayacaksınız, HÜRRİYET ekibi olarak Fransa Milli Takımı kampına gittiğimizde Jacquet bana, ‘‘Brezilya'yı finalde bekleyeceğiz’’ demişti.

Şimdi Fransa, Brezilya'yı finalde bekliyor. Kırmızı kart gören Blanc'ın eksikliği fazla bir dezavantaj değil. İspanyol hakem Aranda nefis bir maç yönetti. Merak ediyorum, bizim hakemler, bu maçları, bu hakemleri izleyip ders alıyorlar mı?






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!