'' Bizim için büyük bir tecrübe oldu''

Güncelleme Tarihi:

Bizim için büyük bir tecrübe oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2013 13:36

Castrol Ford Team Türkiye Pilotu Yağız Avcı, Polonya Rallisi'ne katılmanın kendileri için büyük bir tecrübe olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Avcı, yaptığı açıklamada, 13-15 Eylül tarihlerinde Avrupa Ralli Şampiyonası takviminde yer alan Polonya Rallisi'nde, ilk gün süspansiyon arızası nedeniyle yarış dışı kaldıklarını, ikinci gün "süper ralli" yaparak yarışa devam ettiklerini hatırlattı. Parkurun, aşırı yağış nedeniyle oldukça zorlu olduğunu belirten Avcı, yağmur dolayısıyla etaplarda istedikleri zamanları yapamadıklarını ifade etti. Alışık olmadığı şartların, lastik seçimi ve otomobil ayarları konusunda da sorun yaşamalarına neden olduğunu aktaran Avcı, "Daha önce böyle ağır çamurlu bir parkurda yarışmadığımız için lastiklerle ilgili biraz zorlandık. İkinci gün süper ralli ile başlayınca etap zamanlarımızı geliştirdik. Bu da bizi sevindirdi" dedi.

Bu tip yarışlara birkaç yıl üst üste katılmak gerektiğini ifade eden Avcı, şöyle konuştu:

''Polonya Rallisi'ne katılmak bizim için büyük bir tecrübe oldu. Türkiye'nin dışına çıkıp biraz fazla yarış yapmak gerektiğini Polonya'da daha iyi anladık. Bu ay sonunda Avrupa Ralli Kupası'na puan veren Boğaziçi Rallisi var. Çok iyi bildiğimiz bir parkurda yapılacak ralliyi heyecanla bekliyoruz."


BAKMADAN GEÇME!