Bize göre değilmiş

Güncelleme Tarihi:

Bize göre değilmiş
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2009 00:00

Sivas’ta yerel medya Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu’ndaki hezimetin hayal kırıklığını sayfalarına taşıdı. Kırmızı beyazlı takımın teknik direktörü Bülent Uygun, “Herkesten özür diliyorum. Rövanşta bize yakışanı yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

SİVASSPOR camiası, tarihinde ilk kez katıldığı Avrupa Şampiyonlar Ligi ‘nin 3. eleme turu ilk maçında Belçika’nın RSC Anderlecht takımı karşısında deplasmanda alınan 5-0’lık mağlubiyetin üzüntüsünü yaşarken, sergilenen futbol herkesi kızdırdı. 2 sezondur mücadele ettiği Avrupa kupalarındaki 5. sınavında en farklı mağlubiyetin alınması üzerine taraftar ve yerel medya futbolcuları eleştiri bomdardımanına tuttu.
Sivasspor’dan ikinci maç için avantajlı bir skor bekleyen gazeteler, farklı yenilgiyi ‘’Yiğido Kabus Gördü’’, ‘’Tur Mucizelere Kaldı’’, ‘’Dev Hüsran’’, ‘’Önce Gurur, Sonra Kahır’’, ‘’Brüksel’de Büyük Hezimet’’, ‘’Sivasspor Brüksel’de Kayıp’’, ‘’Avrupa Bize Göre Değilmiş’’ gibi başlıklarla okuyucularına duyurdu. Kulübün resmi internet sitesi ise yenilgiyi, ‘’Anderlecht önünde üzüldük’’ başlığıyla duyurdu. Sitede, ‘’Sivassporumuz Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. eleme müsabakasında umduğunu bulamadı’’ ifadeleri kullanıldı.
Tecrübesizlik ve stres
Özel bir uçakla dün Sivas’a gelen Sivasspor kafilesinin oldukça moralsiz olduğu gözlendi. Teknik direktör Bülent Uygun şöyle dedi: ``Sonuç olarak çok üzgünüz. Süper Lig’de yakaladığımız bir çok başarıdan sonra Şampiyonlar Ligi’nde istemediğimi ve arzulamadığımız bir sonuç aldık. Bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Sevenlerimizden özür diliyoruz. Olmaması gerekirdi ama tecrübesizlik ve stresten dolayı gerçek oyunumuzu  sahaya yansıtamadık. Ne kadar başarıda pay sahibiyem bu başarısızlıktada bütün suç bana aittir. Bunun için herkesten özür diliyorum. Rövanşta bize yakışını yapacağız. Şimdi Sivasspor’u lige kadar en iyi şekilde hazırlayıp, UEFA’da gruplara kalmak istiyoruz.’’
Petkoviç’e sahip çıktı
Takıma yeni transferler yapacağını söyleyen Uygun, ``4 tane yabancı transfer hakkımız var. Bunların ikisi orta sahaya olacak’’ derken hatalı goller yiyen kaleci Petkoviç’e sahip çıkarak, ``Bu zamana kadar Petkoviç bir çok başarıya imza attı. Yaptıklarından dolayı hiç birimiz memnun değiliz. Ama suçlu biziz. Bu futbolcuların iki yıldır elde ettiği başarıları ortadadır. Kimse merak etmesin Sivasspor en kısa zamanda beklenen toparlanmayı gerçekleştirecek ve arzuladığı futbolu sahaya yansıtacaktır’’ diye konuştu.
Kırmızı beyazlı futbolculardan Sedat Bayrak, ``Sahada yapmamız gerekenleri yapmayınca sonuç böyle oldu. Artık söylenecek bir şey yok. İnşallah biran önce toparlanırız’’ dedi. Murat Erdoğan ise, ``İstemediğimiz bir sonuçtu. Bu maçın bu saaten sonra bir kritiğinin yapılacağını düşünmüyorum. Şampiyonlar Ligi takımları her zaman zordur. Ama daha iyi bir sonuç bekliyorduk. Çok üzgünüz, bu sonuç bizi çok üzdü’’ şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!