Bizden destek yok

Güncelleme Tarihi:

Bizden destek yok
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2006 00:00

Devlet Bakanı, "Yapılanlar siyası popülizm. Bu tür uygulamalar ne UEFA ne de FIFA tarafından asla da sıcak karşılanmayan bir olaydır. Hükümet olarak bu tür teklifleri desteklemiyoruz" diye konuştu.

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal’ın küme düşen futbol takımlarıyla ilgili açıklamalarını siyasi popülizm olarak değerlendirdi. Türkiye Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Danıştay’ın 138. kuruluş yıldönümü törenlerine katılan Bakan Şahin, burada konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Rekabete aykırı

Sporun eşit şartlar içerisinde bir rekabet olduğunu ve bu rekabeti olumsuz etkileyecek her türlü karar ve uygulamanın spordaki rekabet anlayışıyla bağdaşmayacağını vurgulayan Şahin, "O nedenle geçtiğimiz yıl, örneğin Bursaspor küme düşerken veya başka bir takım küme düşerken, bu tür öneriler getirmeyenlerin bu sene ’Samsunspor ve Diyarbakırspor küme düşmesin’ demiş olmalarındaki mantığı anlamakta güçlük çekiyorum. Çünkü sadece Süper Lig’den düşmüyor ki. İkinci ve Üçüncü Lig’den de küme düşmeler var. Neden sadece 2 tane futbol takımının ’Birinci Lig’deki kümeden düşmesin’ şeklindeki bir değerlendirmenin siyasi popülizm olduğunu düşüncesindeyim" diye konuştu.

Lig 100 takım olur

Bakan Mehmet Ali Şahin, böyle bir kararın ve uygulamanın doğru olmadığı kanaatinde olduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Spordan Sorumlu Bakan olarak küme düşen tüm kulüplerimize tıpkı Bursaspor örneğinde olduğu gibi İkinci Lig (A) Grubu’nda önümüzdeki sezon daha iyi çalışarak, mücadele ederek, yeniden Birinci Lig’e dönecek performansları göstermelerini temenni ve tavsiye ediyorum. Eğer böyle bir karar alınırsa, önümüzdeki sene küme düşen futbol takımlarının bağlı bulunduğu ilin milletvekilleri, ’O kulüpler de küme düşmesin’ diye aynı önerge ve kanun teklifleri ile gelir. Bir bakarsınız Birinci Lig 100 takımdan oluşan bir lig haline gelivermiş olur.

Bu tür uygulamalar ne UEFA tarafından, ne de FIFA tarafından asla da sıcak karşılanmayan bir olaydır. Hükümet olarak bu tür teklifleri desteklemiyoruz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!