Biz başardık!

Güncelleme Tarihi:

Biz başardık
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 1997 00:00

Metin SERTOĞLU
Haberin Devamı

Joan Benjamin Toshack hiç şişinip durmasın, Beşiktaş'ı o değil biz tribündeki futbolcuları forma soktuk!

Önce Sanlı ile Vedat, arkalarından bendeniz futbolu çok yavaş Beşiktaş takımında oynama isteminde bulunduktan sonra, futbolcular baktılar pabuçlar pahalı, kendilerini biraz sıktılar, takım ateş gibi oluverdi!

Uyuşukluk gitti, dinamik, takır takır futbol oynama gayreti gösteren, Trabzonspor gibi bir rakibi 3-0 yenen Beşiktaş karşımıza çıktı.

Şakası bir yana, Beşiktaş gerçekten silkindi ve miskinliğini üzerinden attı. Öncelikle Toshack'ı kutluyorum. Takım kağnı hızında koştuğunda onu sorumlu tutup yeriyorsak, başarının alkışından da ona pay vermeliyiz.

YETERLİ ADAM YOK

Toshack'ı suçlarken diyorduk ki, elindeki kadro bu denli kötü üretim yapacak değersizlikte değildir. Elbette her bölge için yeterli adam yok, bunlar takımı da olumsuz etkilemekteler, ama yeterlilik derecesi yüksek eleman sayısı, ötekilerden çok çok fazladır. Eğer onlar verimli çizgiye yükseltilirlerse, azınlıktaki yetersiz adamların olumsuz etkisini önemsizleştirirler ve takımın genel verim düzeyi artar.

Trabzonspor karşısındaki Beşiktaş bizim savımızı kanıtlandı.

Beşiktaş artık bu düzeyinden ileri gitmenin çabasını göstermelidir. Bunu yapabilecek çapı vardır. Yapamadığı taktirde, öncelikle teknik direktör, ardından işlerini tam yapmayan futbolcular ve onları, kuralları çerçevesinde doğruya yönlendiremeyen yönetim kurulu suçlu olacaktır.

ŞEN'İN ISRARI

Yönetimler kilit zamanlarda müdahale haklarını kullanmalıdırlar. Durum söyletileri doğrulamaktadır ki Fenerbahçe'ye sistem değişikliğini başkan Ali Şen getirmiştir. Sezon başından bu yana 3-5-2 ısrarcısı olan Otto Bariç'in tüm direnmelerine karşın başkan Şen Galatasaray'a karşı, Parreira döneminde yerleşmiş 4-1-3-2 sisteminin uygulanmasını sağlamıştır. Bu sistem Fenerbahçe'nin iki yıl önce şampiyonluğu kazandıran sistemdir. Ve takım bunu iyi uygulamayı bilmekte, bununla daha verimli olmaktadır. Zira özellikle savunmada sistemin tüm adamları iki yıl öncesinin adamlarıdır.

F.Bahçe'de teknik direktörün, adamları sisteme uydurma ısrarı dönemindeki başarısızlıklardan sonra, başkanın, iyi uygulanabilen sistemi yürürlüğe koydurtması doğruyu buldurmuştur. Bu, sonucu olumlu masum yönetici darbelerini hoşgörmekten yanayım.

Bariç sistem hatası etti de kariyerinin üstünlüğü tartışılmaz bir başka hoca Toshack adam tanıma yanılgılarına düşmedi mi? Tanıma işine hayret verici bir biçimde çok zaman harcamadı mı? Bazan şaşmaktayım, ‘‘koca koca hocalar, neden böyle bocalar!’’

Ama onları gene de kutluyorum. İş işten geçmeden uyandılar. Dilerim böyle kalırlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!