Bisiklette Cumhuriyet Bayramı Kupası heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Bisiklette Cumhuriyet Bayramı Kupası heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2016 16:41

Edirne’de Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Edirne Bisiklet Kulübünün (EBİS) ortaklaşa düzenlediği Uluslararası 8. Cumhuriyet Bayramı Kupası Bisiklet yol yarışına 6 kategori de 300 sporcu katıldı.

Haberin Devamı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Edirne Bisiklet Kulübünün (EBİS) ortaklaşa düzenlediği Uluslararası 8’nci Cumhuriyet Bayramı Kupası Bisiklet yol yarışına, Yemen, Irak, Almanya, Yunanistan, Bulgaristan ve Türkiye’den 6 kategoride 300 kadar sporcu katıldı. Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Edirne Bisiklet Kulübünün (EBİS) katkılarıyla düzenlenen organizasyonda Selimiye Camii önünde start yapan kadın bisiklet sporcuları 17, erkekler ise 70 kilometrelik etapta dereceye girebilmek pedal çevirdi.

EBİS Başkanı Sadi Çalışkan, 300 sporcunun bisiklet yarışlarına katıldığını ifade ederek, "Kupa yarışlarına Türkiye’den gelen bir çok kulübün yanı sıra Irak, Yemen, Almanya, Yunanistan ve Bulgaristan’dan sporcular geldi. Yarışmayı uluslararası düzeye taşınmış durumdayız. Yarışmanın ilkini düzenlediğimiz zaman sadece 13 sporcu vardı. Şimdi 300 sporcuya kadar ulaştı. Gelecek senelerde bu sayının daha da artacağını düşünüyorum. Emeğe geçenlere teşekkür ederim" dedi.

Haberin Devamı

Yarışların ardından Genç erkek, Büyük erkek, Master-A, Master-B, Bayanlar 15 yaş üstü ve Yıldız erkekler kategorilerinde dereceye giren bisiklet sporcularına kupa ve madalyaları düzenlenen törenle verildi.

 

BAKMADAN GEÇME!