Bisiklet Yol Yarışmaları'nda zafer Bulgaristan'ın

Güncelleme Tarihi:

Bisiklet Yol Yarışmalarında zafer Bulgaristanın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2001 19:06

Balkan Ülkeleri Bisiklet Yol Yarışmaları’nda, büyüklerde ve 23 yaşaltında Bulgaristan Milli takımı sporcuları birinci oldular.

Haberin Devamı

Saraybahçe Belediyesi önünde, Bisiklet Federasyonu Başkanı Ömer  Şahin ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı ve Bisiklet  Federasyonu Asbaşkanı Ali Helvacı’nın verdiği start ile başlayan  yarışmalara, büyükler ve 23 yaşaltında, 7 ülkeden 47 sporcu katıldı.

İzmit, Eşme, İzmit, Kandıra arasında yapılan 140 kilometrelik  yarışmalara, Türkiye, Yugoslavya, Bulgaristan, Romanya, Arnavutluk,  Yunanistan ve Makedonya’dan sporcuların katıldı. Bulgaristan Milli  Takımı’ndan 3 sporcu 70. kilometreden sonra rakiplerine 8-10 kilometre kadar fark attılar.

Yarışmalar sonunda Büyüklerde Bulgaristan Milli Takımı’ndan  3.30.46’lık derecesiyle Ivailo Gabrovsky birinci olurken, ikinciliği  aynı ülkeden 3.31.07’lik derecesiyle Dimitar Dimitrov, Yugoslavya  Milli Takımı’ndan 3.34.107luk derecesiyle Mıkos Rnjakovic üçüncü oldu. Bu yarışta Türk Milli Takımı’ndan Nevzat Kıral aynı saat ve tekerlek  farkıyla yarışı 4. tamamladı.

Haberin Devamı

23 yaşaltı kategorisinde ise birinciliği Bulgaristan Milli  Takımı’ndan 3.31.27’lik derecesiyle Koev Vladimir, birinci, Türk Milli Takımı’ndan Kemal Küçükbay 3.34.19’lık derecesiyle ikinci, Yunanistan  Milli Takımı’ndan ise 3.35.28’lik derecesiyle Minas Malatos üçüncü  oldu.

Ortalama hızın 38 kilometre olduğu yarışmalarda Kandıra yolu  üzerinde Karadeniz sahillerindeki Kefken, Cebeci, Kerpe ve Seyrek gibi mesire yerlerine ve denize giden sürücülerin yarış sırasında  bisikletçilere tükürmeleri ve üzerlerine araba sürmeleri, ayrıca  el-kol hareketi yaparak tepki göstermeleri de yadırgandı.

Öğleden sonra, İzmit, Uzunçiftlik, İzmit Kandıra arasında 110  kilometrelik gençler yol yarışının yapılacağı da bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!