Bisiklet şöleni Alanya'da

Güncelleme Tarihi:

Bisiklet şöleni Alanyada
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2011 14:47

Türkiye'nin yol bisikletinde olimpiyatlara katılıp katılamayacağını belirleyecek 2. Uluslararası Alanya Bisiklet Turu, 6-9 Ekim'de Antalya'nın Alanya ilçesinde yapılacak.

Uluslararası Bisiklet Birliği'nin (UCI) Avrupa yarış programında yer alan 2. Alanya Bİsiklet Turu, yarın başlayacak. Yarışlarda elit erkek ve 23 yaş altı kategorilerinde Sırbistan, Ukrayna, İran, Azerbaycan'dan bisikletçilerle Manisaspor, Tortul Şekerspor, Brisa Spor ve Türkiye Karması takımlarından 60 sporcu pedal çevirecek.

Turun startı, Konaklı-Türkler prolog etabı ile verilecek. Sporcular yarışta 7,5 kilometrelik parkurda pedal çevirecek. Turun ikinci gününde ise sporcular, Alanya-Akseki-Alanya etabında yarışacak. Kleopatra Plajı'ndan verilecek startla başlayacak yarışta sporcular, Akseki yol ayrımından Konaklı beldesine gelerek 133 kilometre uzunluğundaki parkuru tamamlayacak.

Turun üçüncü gününde Alanya-Gazipaşa etabı koşulacak. Kleopatra Plajı'nda verilecek startın ardından sporcular, Gazipaşa Havaalanı Kavşağı'ndan ilçeye dönerek 95,4 kilometrelik parkuru Bektaş Mezarlığı önünde tamamlayacaklar.
Turun son yarışı ise pazar günü 114,7 kilometre uzunluğundaki Alanya-Manavgat-Alanya etabında yapılacak. Sporcular Kleopatra Plajı'ndan başlayacak yarışta Manavgat'tan dönüş yaparak aynı noktada yarışı bitirecekler.

OLİMPİYAT İÇİN SON VİRAJ

Türk bisikletçiler, yol bisikleti disiplininde 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na katılarak, 40 yıllık hasrete son vermek istiyor. Olimpiyatlara giden yolda önemli bir konuma gelen Türk bisikletçiler, bu yarışta da kürsüye çıkarak mutlu sona ulaşmayı hedefliyor.
Türkiye Bisiklet Federasyonu'ndan alınan bilgiye göre, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları için “Yol Bisikleti” dalında 15 Ekim 2010'da başlayan “Olimpiyat Seçme Kriter Dönemi” 14 Ekim'de sona erecek. Türkiye'nin, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na katılabilmesi için bu dönem sonunda, Uluslararası Bisiklet Birliği'nin (UCI) Avrupa klasmanı değerlendirmesine göre, ilk 16 ülke arasında yer alması gerekiyor. Türkiye ilk 16 ülke arasında yer alması durumunda, üst sınır olan 2 sporcu ile olimpiyatlara katılım hakkı elde edecek.
Türkiye, Olimpiyat Seçme Kriter Dönemi'nde şu ana kadar yapılan müsabakalar sonucunda 14. sırada bulunuyor. Yarın başlayacak turda olağanüstü bir durum olmaması halinde Türkiye'nin yol bisikletinde 2012 Londra Olimpiyatları'na 2 sporcuyla katılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

NİHAİ HEDEF OLİMPİYATLAR

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu,  Türkiye'nin yol bisikleti disiplininde en son 1972 yılında Münih'te yapılan Yaz Olimpiyatları'na katıldığını ve o tarihten bu yana olimpiyat hasreti çekildiğini söyledi. 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na en az 2 sporcu ile katılarak bu hasrete son vermeyi amaçladıklarını belirten Müftüoğlu, Türk bisikletçilerin dağ bisikleti disiplininde ilk kez 2008 Pekin Olimpiyatları'na katılabildiğini de hatırlattı.

Müftüoğlu, şöyle konuştu:
“Özellikle sezon başlarında kulüplerimizin ve milli takımımızın sezon içi hedeflere uygun olarak yaptıkları hazırlık kampları, yurtiçi kulüplerarası puanlı müsabakalar, yurtiçi ve yurtdışı uluslararası UCI puanlı ve puansız müsabakalar ile bir yandan asıl hedefe en iyi şekilde sporcuları hazırlarken, diğer yandan Olimpiyat Seçme Kriter Dönemi süresince UCI puanlı müsabakalardan puan almaya çalışmaktayız. Bu amaca uygun olarak Olimpiyat Seçme Kriter Dönemi başlangıcından bugüne kadar almış olduğumuz UCI puanları bizi Londra'ya götürecek seviyededir. UCI'nin en son 25 Ağustos 2011 tarihinde yayınlamış olduğu Avrupa ülke sıralamasına göre Türkiye, toplam 678 puanla 14. sırada yer almaktadır. Yarınki tur, Olimpiyat Seçme Kriter Dönemi'nin bizim katılacağımız son yarıştır. Bu turda alacağımız dereceler nihai sonucu ortaya çıkaracaktır. Doğrusu ben, bu turda da sporcularımızın başarılı olacaklarına ve ülkemizin puan sıralamasındaki yerini koruyarak 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na gideceğine yürekten inanıyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!