Bilişim Ödülleri Hürriyet'e

Güncelleme Tarihi:

Bilişim Ödülleri Hürriyete
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye Bilişim Vakfı tarafından dağıtılan Bilişim Medya Ödülleri'nde günlük basında verilen 6 ödülün 4'ünü Hürriyet aldı. Haber dalında Büyük Ödül, Hürriyet Ekonomi Servisi'nden Mustafa Kutlay'a verildi. Haber ve Köşe Yazısı dalında Yurtsan Atakan, Bilgi Teknolojileri Sayfası dalında ise Hürriyet Gazetesi ödüle layık bulundu.

Türkiye Bilişim Vakfı tarafından ikincisi verilen Bilişim Medya Ödülleri'nde, Hürriyet Gazetesi'ne ödül yağdı. Günlük Basın Haber Büyük Ödülü'nü Hürriyet Gazetesi Ekonomi Servisi'nden Mustafa Kutlay alırken, köşe yazısında Büyük Ödül Milliyet Gazetesi'nden Şeref Oğuz'a verildi. Yine Hürriyet çalışanlarından Yurtsan Atakan Günlük Basın Haber ve Köşe Yazısı dallarında, Hürriyet Gazetesi ise Bilgi Teknolojileri Sayfası'nda mansiyon aldı. Böylece Günlük Basın dalında dağıtılan 6 ödülün 4'ü Hürriyet Gazetesi'ne verildi. Aylık Basın dalında ise Haber Büyük Ödülü Yücel Komçez, Araştırma Ödülü, Timur Sırt'a verildi.

Bilişim konusunda Türkiye'nin en büyük ödülü olarak kabul edilen Türkiye Bilişim Vakfı Bilişim Medya Ödülleri için Tekofaks-Panasonic ve I-BİMSA desteğiyle düzenlenen ödül gecesine bilişim sektöründen 300'e yakın davetli katıldı. Gecede, günlük, aylık ve elektronik medya ile farklı ortam kategorilerinde toplam 14 Büyük Ödül, 13 mansiyon dağıtıldı.

Türkiye Bilişim

Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı ile Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nail Güreli'nin birer konuşma yaptığı ödül töreninin sunuculuğunu ünlü şovmen Cem Yılmaz üstlendi. Bilişim kültürünün yayılmasına katkıda bulunmak ve bilgi teknolojisi gazeteciliğini geliştirmek amacını taşıyan Bilişim Medya Ödülleri'nde adayların kalabalık bir jüri tarafından belirlendiğini anlatan Faruk Eczacıbaşı konuşmasında, ‘‘Bu seçimi yaparken son derece dikkatli olmalıydık. Herhangi bir hata, bilişim sektörünün ciddi yaralar almasına neden olabilirdi’’ dedi. Eczacıbaşı, 2000 yılında bilgisayarlarda yaşanacak olan tarih problemine de dikkat çekerek, Türkiye'nin bu konuda vakit geçirmeden bir seferberlik başlatması gerektiğini belirtti.

Bilişim Medya Ödülleri

Günlük Basın

Haber Büyük Ödülü: Mustafa Kutlay (Hürriyet)

Mansiyon: Yurtsan Atakan (Hürriyet)

Köşe Yazısı Büyük Ödülü: Şeref Oğuz (Milliyet)

Mansiyon: Yurtsan Atakan (Hürriyet)

BT Sayfası Büyük Ödülü: Yeni Yüzyıl

Mansiyon Hürriyet Gazetesi






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!