Beyşehir'de yamaç paraşütü şenlikleri

Güncelleme Tarihi:

Beyşehirde yamaç paraşütü şenlikleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2010 15:17

Konya'da, Beyşehir 2. Uluslararası Yamaç Paraşütü Şenlikleri başladı.

Şenliğin organizatörü, yamaç paraşütü eğitmeni Murat Çakmak, Beyşehir Gölü kenarındaki uçuş pistinde düzenlenen şenliğin açılışında yaptığı konuşmada, etkinliğin Hava Sporları Federasyonunun 2010 yılı etkinlik takviminde yer alan uluslararası bir aktivite olduğunu belirterek, Trabzon Uzungöl'de meydana gelen paraşüt kazası nedeniyle Beyşehir'deki aktiviteyi yabancı paraşütçülerin katılımı ile yapmak durumunda kaldıklarını dile getirdi.

Çakmak, şenliğe Avrupa'da tanınan yabancı paraşütçülerinin de katıldığını ifade ederek, “Bu vahim, elim kaza söz konusu olmasıydı biz burada toplamda 50-60 yamaç paraşütçüsüyle bir arada olacaktık. Bugün 18'i yabancı olmak üzere 23 paraşütçü bu şenliğe katılıyor. Buna rağmen etkinlikte daha uzun mesafe uçmak istiyoruz. Burada paraşütçülerimizden yeni rekorlar da bekliyoruz” dedi.

Beyşehir'de 20 Eylül-3 Ekim 2010 tarihleri arasında çok daha fazla katılımın olacağı büyük bir organizasyon daha yapacaklarını bildiren Çakmak,”Önemli olan yamaç paraşütünün potansiyelidir. Beyşehir'de de bu potansiyel var.

Ölüdeniz 18 yılda Ölüdeniz oldu. Beyşehir'i de önümüzdeki iki üç yıl içerisinde bu etkinliklerle daha iyi tanıtma imkanı bulacağız” diye konuştu.

Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı ise yamaç paraşütünün son yıllarda çok popüler bir spor dalı haline geldiğini vurgulayarak, “Biz bu sporu 'Beyşehir'de de yaptırabilir miyiz?' derken, bugün ikincisini gerçekleştiriyoruz. Sonuçta güzel Beyşehirimizi dünyaya tanıtmak için iyi bir vesile olur. Kazasız belasız bir şenlik sürmesini temenni ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından organizatör Murat Çakmak ve şenliğe katılan yabancı paraşütçülere günün anısına plaket verildi.

Daha sonra 25 Haziran'da sona erecek şenliğe katılan yerli ve yabancı pilotlar uçuş pistinden havalanarak, mesafe uçuşlarına başladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!