Beyin Olimpiyatları Türkiye'de yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Beyin Olimpiyatları Türkiyede yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye, bu yıl önemli bir şampiyonaya ev sahipliği yapacak. Uluslarararası Zeka Olimpiyatları Komitesi, bu yıl yedincisi yapılacak olan ‘‘Dünya Zekâ Oyunları Şampiyona ve Kongresi’’nin 22-27 Eylül tarihlerinde İstanbul'da yapılmasını kararlaştırdı.

Türk Beyin Takımı Kaptanı Nevzat Erkmen, Türkiye'nin zekâ oyunlarının bir spor olarak kabul edilmesi ve şampiyona düzenlenmesine başlandığı günden itibaren tüm etkinliklere katıldığını, çeşitli dereceler aldığını söyledi. Türkiye'nin de bir şampiyonaya ev sahipliği yapması doğrultusunda talepleri olduğunu, bunu Kültür Bakanlığı'nın da desteklediğini anlatan Erkmen, uluslararası komitenin talebe olumlu yanıt verdiğini belirtti. Erkmen, ‘‘ Olimpiyat, Türkiye'nin uluslararası entelektüel platformda tanınmasını sağlayacak. Türk insanının birçok özelliğinin yanı sıra zekasından da tüm dünyada söz edilecek. Bilgi çağında Türkiye, beyin gücüyle de tanınsın’’ dedi.

Türk-Japon işbirliğiyle düzenlenecek şampiyonaya Türkiye'nin yanı sıra ABD, Almanya, Bosna, Rusya, Slovakya, Finlandiya, Hırvatistan, Hollanda, Japonya, Kosova, Macaristan, Polonya, Romanya, Çek Cumhuriyeti, Slovenya ve Ukrayna'nın katılacağı belirtildi.

Türk Beyin Takımı, 1996 yılında Hollanda'da yapılan şampiyonada takım halinde dünya üçüncüsü olmuş, ayrıca bireysel sıralamada da başarılar elde etmişti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!