Fikret Orman'dan Mario Gomez, Sosa, Aboubakar açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Fikret Ormandan Mario Gomez, Sosa, Aboubakar açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2016 14:48

Beşiktaş Kulübü, yeni transfer ettiği Vincent Aboubakar, Caner Erkin, Gökhan İnler, Utku Yuvakuran, Talisca, Oğuzhan Aydoğan, Atınç Nukan ve Fabri için toplu imza töreni düzenlendi. İmza töreni sonrasında başkan Fikret Orman basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Yapılan imza töreninin ardından fotoğraf çekimleri tamamlandıktan sonra Fikret Orman basın mensuplarının sorularını yanıtlıyor. Geçen sene 20 milyon Euro UEFA olan ilişkilerimiz güven açısından müthşi durumda. Bu sezon maksimum 10 milyon Euro zararla kapatma şansımız var ki bunun çok altında kalacağız ve ondan sonraki sene artıya geçeceğimize inanıyorum.

GOMEZ, SOSA VE TÖRE AÇIKLAMASI
Gökhan Töre'nin kiralanmasının ardından Mario Gomez ile alakalı bekleme süreçleri. Gomez2in tekrar takıma gelme süreçleri oldu ve Sosa'nın durumu belli. Ona 3 yol teklif ettik o birini seçti ve Milan kulübüne sattık. Burası şampiyon bir kulüp taraftarımız onu alalım bunu alalım dese bile toplama takım gibi olurduk. 2012'de aldığımız kadro ile şimdi ki kadroya baktığımız zaman...

Haberin Devamı

Biliyorsunuz UEFA listesi Atınç ve Caner'in kadroya kazandırılması önemli... O listede kulüpte yetişen oyuncu olarak Atınç girebiliyor, Caner de Türk statüsünden girebiliyor. Ömer'i yazamadık Almanya doğumlu Türk ama yazılamıyor. Mustafa Pektemek kalsaydı eğer onu yazabilirdik. Aras çok yetenekli çok kabiliyetli bir oyuncu takıma çok katkısı olacak.

Fikret Ormandan Mario Gomez, Sosa, Aboubakar açıklaması
'SOSA'YI SATMAYI DÜŞÜNMÜYORDUK'
Bizim Sosa'yı satmayı düşünmüyorduk. Gelen teklif 4 milyondu ama sonra bonuslarıyla bilrlikte 8 milyon Euro'luk teklif gelince sattık. Tabi bundan sonra 14 gün zamanımız kaldı gelen son dakika teklifleri Beşiktaş'ın menfaatleri için uygun değildi. Baktığımız zaman şampiyon olduğumuzda Marcelo ve Tosic oynuyordu. Şimdi Rhodolfo geri geliyor. Atınç'ı 6 milyon Euro gibi bir bedelle sattık. Atınç şimdi geri geldi maaşını biz ödeyeceğiz ve takıma kazandırdık.

OYUNCULARA BORCUMUZ YOK
Takım içinde huzuru bozacak oyuncuları istemiyoruz. Oyuncuların paralarını zamanında  ödemek zorundayız. Şu an kulübümüzün oyunculara bir kuruş borcu yoktur.

'ŞENOL GÜNEŞ HAKLI AMA...'
Hocamız haklı. Neden haklı? Teknik direktör kampa gitmeden kadroyu görmek ister bu çok normal. Beşiktaş'ın transferleri bir an önce gelmesi gerekiyor. Bu konuda haklı ama bizim açımızdan baktığınızda mali duruma bakmak zorundayız.

Haberin Devamı

Oyuncuya 3-5 ver geliyor bunları daha öncede gördük. Bu bir takım oyunu ama şampiyon böyle olunuyor. Hocamız da haklı tabi ama bizim açımızdan da durum bu... Geçen sene stadımız yok, kadromuz bu kadar geniş dğeildi ve geçen sene şampiyon kadro olarak başlamamıştık. Onlar bu sezon bunların altından kalkabilecek güçteler.

'ABOUBAKAR İLE 4 YILLIK ANLAŞTIK'
Aboubakar biz de kalırsa 10 milyon Euro'dur. Caner Erkin'in ise bonservis bedeli 1 milyon Euro'dur. Gökhan Gönül kontratlı oyuncumuz. İnler kontratlı, Adriano kontratlı, Fabricio kontratlı. Geldik Caner kendisini gösterecek alacağız. Caner ve Aboubakar'ın 4 yıllık daha sözleşmesi şu anda hazırdır. Aboubakar 35 milyon görmüş bir oyuncudur herkes konuşuyor ama... Bu sene satın alsaydık 12.5 milyon Euro zaten...

Haberin Devamı

Oğuzhan için daha önceden 15 milyon Euro'luk teklifler geldiğini dile getiren Orman, "Oğuzhan'a daha evvelden de teklif gelmişti. Oğuzhan çok önemli aşama kaydetti. O Beşiktaş'ın star oyuncusu. Oğuzhan bu sene Şampiyonlar Ligi'nde Usta Oğuzhan'ı gösterecek. Oğuzhan transfer yapmak için yapacak bir oyuncu değildir. Oğuzhan'ın transferinde hem Beşiktaş'ın hem de Oğuzhan'ın manfaeeti önemli." dedi.

Fikret Ormandan Mario Gomez, Sosa, Aboubakar açıklaması


TOLGA ZENGİN AÇIKLAMASI

Tolga Zengin hakkında yapılan haberelere kızıyorum. Ben hiç kalecilik yapmadım hayatım boyunca ama arkadaşlar bizim teknik direktörümüz Şenol Güneş, Türkiye'nin efsane kalecilerinden birisidir. Biz Şenol Güneş'e hangi kaleciyi oynatacağını mı öğreteceğiz! Kalecilik nankör bir meslek Tolga'dan memnunuz biz. Tolga Zengin Beşiktaş - Galatasaray maçının devre arasında yaptığı konuşmayla maçın kazanılmasında büyük rol oynadı. Şampiyon olmamızda bütün oyuncular gibi onun da payı var. Boyko bana göre dünyanın en önemli kalecilerinden biri. Ancak deve arası kampa katılamadığı için ve transferi geç olduğu için özgüven kaybı yaşadı. 1 sene Malaga'da oynayıp geri dönecek.

Haberin Devamı

Fikret Orman Eto'o konusunda, 'Eto'o'dan son anda vazgeçmedik. basın toplantısı yaptığımızda vazgeçtik. Eto'onun Beşiktaş'a transferi başka oyuncumuzu kaybetmemize neden olabilirdi. Eto'o'ya kulübünde ve kariyerinde başarılar diliyorum. Burası Beşiktaş ve bir duruşumuz var. Bu sezon 12 milyon Euro'nun üzerinde transfer geliri elde ettik. 6 milyon Euro civarı da harcadık. Yönetim kurulu olarak önceliğimiz futbolcuların alacaklarını zamanında ödemek' dedi.

'GOMEZ'İN KONTRATINI GÖRECEĞİZ'
Biz kurumumuz için elimizden geleni yapıyoruz. Burası Beşiktaş olduğu için biz bunları yapabiliyoruz. Benfica Başkanı ile ilgili bir şey demeyeceğim çok iyi bir insan. Gomez için ödeme yapmak istediler ama biz kontratları istedik. Onları bir görelim Alman gazeteleri 7 milyon Euro'ya transfer olduğunu söylüyorlar. Ben biliyorum sezon başında Wolfsburg'dan Fiorentina'ya 14 milyon Euro civarında bir teklif gelmişti. Şimdi bize 1.1 milyon Euro'luk teklif olduğu söylendi. Bekleyip göreceğiz.

Haberin Devamı

VELİ KAVLAK KONUSU
Veli'ye sen git ameliyat ol o sırada senin sözleşmeni donduralım, iyileştiğin zaman ne kadar dondurduysak ona göre uzatırız dedim. Cebimizden ödemiyoruz insnaların parası bunlar. Sakatlık 1.5 sene sürmez ama... Ben o-bu hatalı demiyorum. Onu tribünde değil sahada görmek istiyoruz. Veli'ye ameliyat ol geri gel dedim. Ailesiyle görüştü ve onlarda ilk başta sıcak bakmıyorlar sonradan aynı şekilde düşünmeye başladılar ve ameliyat oldu.

Nevzat Demir Tesisleri'ne kapalı havuzlar yaptık. Oyuncular daha mutlu olsun diye. Ben de kendim mutlu olmak istiyorum yoksa neden bu işi yapmak isteyeyim. Bundan dolayı yapım bu benim bu yansıyordur dışarıya...

'80 BİN OLSA ONU DA SATARIZ'
Beşiktaş'ın kombine satışı 32 bini geçmiş durumda. 80.000 bin kişilik stadımız olsa o kombineleri bile satarız hamdolsun. Biz bilet ve kombineleri satarken sadece para kazanmak için değil stadın dolmasını istiyoruz. Biletleri satıp boş stada oynamak istemiyoruz bir anlamı yok. Biz taraftar desteğini arkamızda istiyoruz. Bu bir tiyatro oyunu değil insanlar hoplayacak, zıplayacak. Toplu küfür için bütün tribünü kapatmayın.

Türkiye'nin en namuslu, kaliteli teknik direktörü Şenol Güneş'tir. Hocamız benim gibi laz olur öyle şeyler arada (gülerek).

Ahmet Kavalcı çok önemli işler yaptı. Başarılı veya başarısız ne olduysa benimdir. Çünkü kordineli bir şekilde çalıştık biz... Biz geçen sene de menajerlere para ödedik. Ben 2000 senesinde yöneticiyken oluyordu menajersiz ama artık olmuyor. Umut Güner inanılmaz bir performans gösterdi. Bu sene de menajerlere para ödedik. Capsler çıkıyor pozitif de olsa negatifte olsa bu benimle alakalı... Erdal'ı ben çok severim acele etti, çabuk karar verdi. Ailesi ve kendi ile ilgili işleri var onları hallettikten sonra çalışacak.

Caner Erkin, Gökhan İnler, Aboubakar, Fabricio, Talisca, Atınç Nukan, Utku Yuvakuran ve Oğuzhan Aydoğan; Vodafone Arena'da basın mensuplarının karşısına çıktı.

Başkan Fikret Orman futbolcuları tek tek tanıtırken şu sözleri kullandı:

"Aboubakar'dan başlayalım. Ailemize hoşgeldin diyorum, aramızda görmekten memnunum. Çok istediğimiz bir isimdi. Bu sene kiralık geldi ama kulübü ile seneye oturup konuşacağız.

Utku Yuvakuran: Çok genç bir isim , inanarak yapmış olduğumuz bir transfer, çok genç, Beşiktaş'ın kalesini korumak zor ama inşallah Beşiktaş'ın kalesini 10 yıl koruyacak gibi yetiştireceğiz...İnşallah Beşiktaş'ta çok güzel günler yaşar.

Oğuzhan Aydoğan: Büyük umutlarla aldığımız , inandığımız bir transfer. Proje olarak baktığımız bir transfer. O'na tüm güvenimiz arkasında. Büyük camiaya geldi inşallah en kısa sürede forma şansı bulur.

Gökhan İnler: Çok büyük bir Beşiktaşlı. Leicester'e gitmeden önce de konuşmuştuk. Kısmet bugüneymiş. Gelmeyi çok istedi, biz de istedik. Şampiyonlar Lgi'nde bize çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum.

Caner Erkin: Daha önce de istemiştik kendisini. Hayırlı oldu bizim adımıza. Beşiktaş forması altında görmek istediğimiz bir isimdi. Bu sene kiralık geldi ama onun da satın alma opsiyonu alimizde. İnşallah futbolu burada bıraktıracağız kendisine.

Atınç'a giderken geri geleceksin dedim. Almanya liginde bir sene oynadı. Bizim evladımız, alt yapımızda yetişti. Şu anda yüzü gülüyor.

Fabricio: Daha evvel takip ettiğimiz bir oyuncu , ilgi alanımızdaydı.

Talisca: 2 senelik kiralık olarak aldık, büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Özellikle kendisinden eski takımına karşı önemli bir başarı elde ederiz.

CANER ERKİN KONUSU
Geçen yıl Fenerbahçe'de oynayan Caner'in iki camia taraftarları arasında gerginlik yarattığı hakkında basın mensuplarının sorusunu yanıtlayan Başkan Orman; "Biz milli takımımızın bir sağ bekini bir sol bekini transfer ettik. Transfer stratejimizde 2 şeye önem verdik, oyuncunun karakteri ve takıma katkısı. Biz Türkiye'ye mal olmuş oyuncuları aldık" derken Caner ise "Avrupa'da büyük takımlar birbirinden oyuncu alıp oyuncu veriyorlar. Ben Galatasaray'da oynadım, Fenerbahçe'de oynadım, şimdi buradayım. Türkiye'nin ve futbolseverlerin buna alışması lazım" şeklinde konuştu.

FUTBOLCULARIN AÇIKLAMALARI...

Futbolcular ise kısa kısa şöyle konuştular:

Gökhan İnler: "Kalbimde hep Beşiktaş vardı"

"Başkan ve Şenol hoca olmasaydı bu transfer olmazdı"

Fabricio Agosto Ramírez: "Özellik olarak komplike bir kaleci olduğumu söyleyebilirim"

Vincent Aboubakar: "Burada bireysel değil takım hedefi önemli. Marcio Gomez'den sonra gelmekten dolayı herhangi bir baskı hissetmiyorum. Bundan sonra bu takım için elimden gelenin en iyisini yaparım"

Atınç Nukan: "Burası benim ailem. Geri döndüğüm için çok mutluyum. Geçen yıl yaşayamadığım şampiyonluk duygusunu bu yıl yaşamak isterim"

Talisca: "Yeni bir sayfa açıyorum. Çok mutluyum. Beşiktaş'ın mücadele ettiği tüm kulvarlarda elimden geleni yapacağıma söz veriyorum"

Oğuzhan Aydoğan: "Şampiyon bir takıma gelem kolay olmayacak. Küçüklüğümden beri tuttuğum takım olan Beşiktaş'a geldiğim için gerçekten çok mutluyum"

Beşiktaş'ın yeni transferleri daha sonra stada inerek basın mensuplarına resim verdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!