Beşiktaş'a Paşa dayağı: 1-3

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaşa Paşa dayağı: 1-3
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2010 10:22

Ziraat Türkiye Kupası D Grubu karşılaşmasında Beşiktaş, İnönü Stadı'nda ağırladığı Kasımpaşa'ya 3-1 mağlup olarak 2. maçından da puansız ayrıldı.

Haberin Devamı

Gruptan çıkma şansını zora zokan siyah-beyazlı ekibin tek golünü 43. dakikada Yusuf Şimşek atarken, Kasımpaşa'nın golleri ise; 7. dakikada Merthan Açıl, 21. dakikada Cenk İşler ve 26. dakikada penaltıdan Andre Moritz'den geldi.

Bu karşılaşma sonrasında D Grubu'nda puan durumu şöyle oluştu:

Manisaspor 3 maç 5 puan
Kasımpaşa 3 maç 4 puan
Büyükşehir Bld. 2 maç 4 puan
Konya Şekerspor 2 maç 4 puan
Beşiktaş 2 maç 0 puan

Grupta ilk 2 sırayı alan takımlar tur atlıyor.

GELECEK PROGRAM İSE ŞÖYLE:

16 Ocak 2009 İst.Büyükşehir Bld.-Beşiktaş
17 Ocak 2009 Konya Şekerspor-Manisaspor
27 Ocak 2009 Kasımpaşa-İst.Büyükşehir Bld. ve Beşiktaş-Konya Şekerspor

Haberin Devamı

Stat: BJK İnönü
Hakemler: Koray Gençerler, Erhan Sönmez, Hakan Yemişken
Beşiktaş: Ramazan, Ekrem, İbrahim Kaş, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Nihat (Dk. 46 Holosko), Ernst, Uğur (Dk. 46 Necip), Tello, Yusuf (Dk. 69 Nobre), Bobo
Kasımpaşa: Tolga, Keller, Barış, Merthan, Ergün, Emre, Yekta, Moritz (Dk. 55 Sedat), Murat Erdoğan (Dk. 64 Sancak), Gökhan (Dk. 78 Şahin), Cenk
Goller: Dk.7 Merthan, Dk. 21 Cenk, 26 Moritz (Penaltıdan) (Kasımpaşa), Dk. 43 Yusuf (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 74 Yekta, Dk. 81 Sedat (Kasımpaşa)

TAKIMLARINI VE DEMİRÖREN'İ PROTESTO EDEN TARAFTARLAR, KAPALI TRİBÜNÜN ORTASINI BOŞALTTI

Türkiye Kupası ve lig şampiyonu Beşiktaş, bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'na kötü bir başlangıç yapıp, grupta oynadığı 2 maçı da kaybederek bir üst tura çıkma ümidini iyice zora soktu.

(D) grubunda önce deplasmanda Manisaspor'a 2-1 yenilen Beşiktaş, ardından bu akşam Kasımpaşa'ya 3-1 mağlup olarak grubun son sırasında puansız yer aldı.

Grupta 5 puanlı Manisaspor lider. İstanbul Büükşehir Belediyespor ve Kasımpaşa'nın 4'er, Konya Şekerspor'un ise 3 puanı bulunuyor.

Siyah-beyazlıların, grupta İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Konya Şekerspor maçları kaldı.

SON 6 MAÇINDA GALİBİYETİ YOK

Beşiktaş, Kasımpaşa'ya yenilerek üst üste 6. maçında da galibiyet yüzü görememiş oldu.

Haberin Devamı

Resmi maçlardaki son galibiyetini 29 Kasım 2009'da ligdeki Sivasspor maçında alan Beşiktaş, daha sonra sırasıyla Diyarbakırspor, CSKA Moskova, Manisaspor, Bursaspor, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Manisaspor ve son olarak da Kasımpaşa maçlarında taraftarlarına galibiyet sevinci yaşatamadı.

Son 6 resmi maçta 2 kez sahadan beraberlikle ayrılan Beşiktaş, 4 kez de mağlup oldu.

Beşiktaş'ın sırasıyla son 6 resmi maçı ve sonuçları şöyle:

Beşiktaş-Diyarbakırspor....: 0-0 (Turkcell Süper Lig)
Beşiktaş-CSKA Moskova......: 1-2 (Şampiyonlar Ligi)
Manisaspor-Beşiktaş........: 1-1 (Turkcell Süper Lig)
Beşiktaş-Bursaspor.........: 2-3 (Turkcell Süper Lig)
Manisaspor-Beşiktaş........: 2-1 (Ziraat Türkiye Kupası)
Beşiktaş-Kasımpaşa.........: 1-3 (Ziraat Türkiye Kupası)

Haberin Devamı

Bu arada, siyah-beyazlılar, Antalya'da oynadıkları özel turnuvadaki 2 maçta da yine galibiyet yüzü göremedi. Beşiktaş, turnuvada Hollanda'nın Vitesse Arnheim ve Almanya'nın Hamburg takımlarıyla normal sürede berabere kalırken, penaltı atışlarıyla Hollanda ekibini geçip, Alman ekibine elenmişti.

3-0'DAN SONRA PROTESTOLAR YÜKSELDİ

Kasımpaşa'nın 26. dakikada 3-0 öne geçmesinin ardından, siyah-beyazlı tribünlerden protesto sesleri yükseldi. Siyah-beyazlı taraftarlar, Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören'i protesto ederken, “Yeter Yıldırım Demirören” ve “Başkan olsana, Gaziantep'e başkan olsana” şeklinde tezahüratlarda bulundu.

Necip'in oyuna alınması için tezahürat yapan taraftarlar, ayrıca bir şutunda topu dışarı atan Nihat'ı da ıslıkladı. Teknik direktör Denizli de ikinci yarının başında Necip'i, Uğur'un yerine oyuna aldı.

Haberin Devamı

Taraftarların ayrıca “Ayıptır sorması 15 günde ne yaptınız?” ve “Söylesene hoca takım niye oynamıyor?” tezahüratları dikkat çekti.

KAPALI TRİBÜNÜN ORTASI BOŞALDI

Beşiktaşlı taraftarlar, protesto amacıyla kapalı tribünün orta bölümünü de boşalttı. Siyah-beyazlıların önde gelen taraftar gruplarında Çarşı'nın yer aldığı bölüm, maçın ikinci yarısında boş bırakıldı.

Taraftarlar, Yıldırım Demirören'e göndermede bulunarak, “Temizlesene, tribünleri temizlesene”, “Çeker gidersin, şerefin varsa çeker gidersin” diye bağırdı.

Taraftarlar ayrıca, ay sonunda yapılacak seçim için de “Kongre uyuma, kulübüne sahip çık”, “Oyunu satma” diye tezahüratlarda bulundular.

Haberin Devamı

RAMAZAN KALEDE GÜVEN VERMEDİ

Beşiktaş'ın devre arasında Almanya'nın Hoffenheim takımından transfer ettiği kaleci Ramazan Özcan, ilk resmi maçında güven vermedi. Özellikle ilk 2 golde hatası olduğu gözlenen Ramazan, ilk resmi maçında kalesinde 3 gol birden gördü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!