"Beşiktaş'a çok emek harcadım"

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaşa çok emek harcadım
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2011 23:00

Aroma Kadınlar Voleybol 1. Ligi'nde, 12 Mart'ta yapılan maçta Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom karşısında 2. setin 25-8 yitirilmesi nedeniyle Beşiktaş'ta görevine son verilen antrenör Bülent Karslıoğlu, bundan dolayı üzgün olduğunu söyledi.

Karslıoğlu, Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom maçındaki 2. setteki sonucun görevinden alınmasına neden olarak bildirildiğini ifade ederek, “Bu karar yöneticilerin takdiri. Ancak 1 ve 3. setlerdeki 25-22'lik skor ve rakibin Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonu olduğunu unutmamak lazım. Bu tarz neticelerle her zaman karşılaşabiliriz. Ligde bunun birçok örneği var ve bu sezon içinde buna benzer çok sayıda sonuç alınmıştır” dedi.

Kendilerinin rakipleri karşısında aldıkları 25-8'lik skorun Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nde bile olduğunu anlatan Bülent Karslıoğlu, “Başarısız gibi gösterilen Beşiktaş Bayan Voleybol Takımı şu an düşme hattının 10 puan üstünde ve ben takımı bırakmadan önce de 7.'lik şansımızın olduğu, play-off mücadelesi oynayacağımızın unutulmaması gerekiyor. CEV Kupası'nda dörtlü finallere kaldığımızı ve elendiğimiz takım İtalyan Urbino'nun ise kupada final oynadığını belirtmek isterim” diye konuştu.

Karslıoğlu, görevde bulunduğu 3 yıl içinde Beşiktaş'ın başarısı için ter döktüğünü ve emek harcadığını vurgulayarak, şunları söyledi:
“Açıkçası haksızlık ve emeğimize saygısızlık yapıldığını düşünmek bile istemiyorum. Büyük fedakarlıklarla ve rakiplerimize göre kısıtlı bütçeli kadrolar kurarak görevimi yaptım. Üç yıl boyunca yaptığımız işler ortada. Rakiplerimizin bütçeleri de ortada. Ayrıca oyuncularımın fedakarlıklarını unutmamak gerekiyor. Bütün olumsuzluklara aldırmadan ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Beşiktaşlılık duruşuna ve ruhuna yakışır şekilde mücadelemizi sürdürdük.”

Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom karşısında Rykhliuk'un kenara alınması nedeniyle de tepki çektiği yönündeki iddialara yanıt veren antrenör Karslıoğlu, “Ben böyle duyum almadım. Bir antrenör kazanmak için antrenman yaptırır ve ona göre maçta hamlelerini yapar. Rykhliuk devre arasında benim isteğim doğrultusunda alınan bir oyuncu. Takıma çok katkısı oldu. Ancak maçın 2. setinde üst üste 5 tane hata yaptı. Ben de daha fazla demoralize olmasın diye kenara aldım” diye konuştu.

“BU TAKIMA ÇOK EMEK HARCADIĞIMI DÜŞÜNÜYORUM”

Balkan Kupası'nda takımına şampiyonluklar kazandıran Bülent Karslıoğlu, Beşiktaş'a çok emek harcadığını dile getirdi.

Takımın Balkan şampiyonluğunun kulüp adına çok önemli olduğunu kaydeden Karslıoğlu, “İlk kez düzenlenen Balkan Kupası'nı ilklerin takımı Beşiktaş'ın kazanması bütün camiayı mutlu etti. İkinci sezon da bu kupayı tamamen Türk oyuncularımızla kazandık. Bu da benim için gurur vericiydi. Ben bu takıma çok emek harcadığımı düşünüyorum. Ligin bitimine 5 hafta kala bu olayların yaşanması beni üzdü. Ben de herkes gibi çok şaşırdım ama bu karar yönetimin takdiridir. Saygı duyuyorum” dedi.

Beşiktaş'ın hayatında çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Karslıoğlu, şartların iki taraf için uygun olması halinde siyah-beyazlı takımda tekrar çalışmayı düşünebileceğini ifade etti.

“TÜRK ANTRENÖRLER KISITLI BÜTÇEYLE ÇALIŞIYOR”

Ligde yabancı antrenörlerin çoğalması konusundaki soruyu ise Bülent Karslıoğlu şu şekilde yanıtladı:
“Türk antrenörlere yeterince şans verilmediğini düşünüyorum. Türk antrenörler hep kısıtlı bütçelerle ve kadrolarla başarılı işler çıkarmaya çalışıyorlar. Türkiye'de çok başarılı antrenörler var. Başarı için yeter ki bütçe ve imkan verilsin. Ayrıca Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom, Şampiyonlar Ligi şampiyonu olarak çok büyük başarıya imza atmıştır. Türk halkına büyük bir gurur yaşattılar. Fenerbahçe Acıbadem'in 3.'lüğü de büyük başarıdır. Eskinden hayal edemeyeceğimiz şekilde iki Türk takımı Avrupa'nın en iyi 4 takımı arasına girdi. Türk voleybolu için çok önemli.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!