Beşiktaş Colin Kazım için devrede

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş Colin Kazım için devrede
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2007 13:19

Beşiktaş transfer komitesi, Tigana’nın isteği doğrultusunda İngiltere Premier Ligi takımlarından Sheffield United’da forma giyen Colin Kazım Richards’ın ailesi ile görüşerek transfer teklifinde bulundu.

Haberin Devamı

Siyah Beyazlı kulüp adına İngiltere’ye giden yetkililer, Kazım Richards’ın Türkiye’de sadece Beşiktaş’ta mutlu olacağını ve maddi konuların istedikleri şekilde çözülebileceğini ifade ettiler. Colin Kazım’ın Antigua kökenli babası Rodney Richards, bu teklif üzerine oğlunun daha önce de Türkiye’den teklif aldığını, ancak futbol hayatını İngiltere’de devam ettirmesini düşündüğünü söyledi. Ama baba Richards, İngiltere’ye kadar giden siyah beyazlı heyete bu fikrinin değiştiğini şu cümlelerle aktardı: “Ben Colin’in her zaman İngiltere’de futbol oynamasını istedim. Ancak 24 Mart’ta Ümit Milli Takım formasıyla çıktığı İsviçre maçında attığı gol sonrası kendisine yapılan tezahüratlar ve alkışlar beni çok etkiledi. Bu konuyu oğlumla da konuştum. O da kendisine gösterilen bu ilgiden benim kadar etkilendiğini söyledi. 10 yaşından bu yana İngitere’de futbol oynuyor. Ama Antalya’da attığı o gol sonrası yaşadığı atmosfer hayatında bir ilk oldu. Artık Türkiye’ye gitmesine sıcak bakıyorum. Şampiyonlar Ligi’nde veya UEFA Kupası’nda oynayacak bir takıma transfer olmasını isterim. Ben onay veriyorum. Son kararı kendisi ve menajeri verecek.“

Haberin Devamı

Bu sözler üzerine siyahi oyuncuyu transfer etmek için temaslarını artıran siyah beyazlılar, Colin Kazım’ın menajeri ve Sheffield United Kulübü ile görüştü. İngiliz ekibi, bir sene daha sözleşmesi bulunan Richards hakkında kesin bir bonservis fiyatı belirtmezken, 19 Nisan Perşembe günü bu oyuncuya yeni bir anlaşma teklif etmeye hazırlandıkları öğrenildi.

Eğer Colin Kazım Richards, takımıyla yeni bir mukavele imzalarsa Beşiktaş’ın işi daha da zorlaşacak. Yaşanan tüm bu gelişmelerin yanı sıra Trabzonspor’un da bu futbolcu için temasa geçmeye hazırlandığı ve Sheffield United’ın belirleyeceği bonservis bedeline göre harekete geçecekleri öğrenildi.
1986 doğumlu ve 1.85 boyunda olan Colin Kazım Richards, bu sezon Sheffield United formasıyla çıktığı 18 maçta 1 gol attı ve 3 asist yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!