Beşiktaş camiası tepkili

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş camiası tepkili
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2005 14:53

Beşiktaş camiası, Futbol Federasyonu Profesyonel Disiplin Kurulu'nun (PFDK) siyah-beyazlı kulübe verdiği 1 maçlık saha kapatma cezasına büyük tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Beşiktaş Kulübü'nün resmi internet sitesine açıklamalar yapan camianın ileri gelenleri, karara sert tepki gösterdiler.

Futbol Federasyonu Amatör Disiplin Kurulu Üyesi ve Beşiktaş Kongre Başkanı Ali Rıza Dizdar, karar konusunda takdir hakkının Profesyonel Disiplin Kurulu'ndaki üyelerde olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “İsmi ne olursa olsun, hangi kulüp olursa olsun, 31. maddedeki ağır vahim olay meydana gelmediği için Beşiktaş Jimnastik Kulübü'ne bu olay nedeniyle saha kapatma yerine para cezaları yönünde oy kullanırdım. Bağımsız kurulun verdiği bu karar, elbette bağımsız üst kurula, Tahkim Kurulu'na gidecek. Tahkimde değerlendirilmesi yapılacak. Ancak ileride bu karar Tahkim Kurulu'ndan da geçip onaylanırsa korkunç provokasyona açık bir karar olacak. Sahalarda şiddeti önlemeye çalışırken, bu şekilde provokatörlere fırsat tanırız, sırf olay çıkarsın diye paralı insanlar yaratırız veya yöneticileri, kulüpleri tehdit eden mafya yaratırız.”
      
KAYNAR: “BÖYLE BİR CEZAYI GEREKTİRECEK BİR OLAY YOK”
  
Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu eski üyesi ve eski başkan adayı Erol Kaynar ise aslında ortada Beşiktaş'a bu kadar büyük ceza verecek bir olay bulunmadığını ileri sürerek, “Bir seyircinin sahaya atlayıp 1-2 metre sonra güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilmesi, zaten Beşiktaş'ın bu konudaki hassasiyetini ortaya koyuyor” dedi.

Haberin Devamı

HUKUKA DA VİCDANA DA AYKIRI

Eski yönetici Prof. Dr. Mete Düren ise karara sert tepki vererek ”Hukuku da vicdana da aykırı” ifadesini kullandı.

Eski yöneticilerden Behçet Ümitlen, kararı “Büyük haksızlık” diye nitelendirirken, bu kararın en kısa zamanda Tahkim Kurulu'ndan dönmesini ümit ettiğini vurguladı.

Bu kararda kesinlikle bir eşitsizliğin söz konusu olduğunu kaydeden eski yönetici Fahrettin Curoğlu ise üzücü bir karar alındığını vurguladı.

Eski yönetici Metin Keçeli de Futbol Federasyonu'nun Beşiktaş hakkında verdiği kararın kendisi için büyük bir sürpriz olduğunu belirtti.

RIZA ÇALIMBAY: ÇOK AĞIR BİR KARAR

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) Beşiktaş'a verdiği 1 maçlık saha kapatma cezası için “Ağır bir karar, Tahkim Kurulu'dan döneceğini sanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Çalımbay, siyah-beyazlı kulübün internet sitesinde yer alan  açıklamasında, “Fenerbahçe maçını kendi sahamızda oynasaydık çok büyük avantajımız olacaktı. Bizim için çok önemli bir maç. Nerede olursa olsun Fenerbahçe'yi yenmek için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!