Beşiktaş 3. olur

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş 3. olur
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2006 00:00

Metz formasını giyen Gineli futbolcu, eski teknik direktörü Rıza Çalımbay’a yüklendi ve "Alınan başarısız sonuçlardan sonra futbolcuları hedef gösterdi. Bu da bizi çok zor durumda bıraktı. Ailton başta ayrılacak futbolcular var" dedi.

BEŞİKTAŞtan "Taraftarın küfüründen bıktım" diyerek ayrılan Souleymane Youla, menajer Ceylan Çalışkan’ın uğraşları sonunda resmen Fransa’nın Metz Kulübü’ne transfer oldu. Fransa 1.Lig’inde düşme potasında yer alan Metz formasını giydikten sonra ilk defa Hürriyet’e konuşan Youla, Türkiye’de bu sezon F.Bahçe’yi şampiyonluğa yakın gördüğünü, Beşiktaş’ın ise 3. olacağını söyledi.

Strasbourg ile de görüşmesine rağmen Metz’i hem futbol kariyerinin başlangıcındaki yeri, hem de ailesinin yaşadığı Belçika’ya yakın olduğu için seçtiğine değinen Youla, takımının ligde kalmasına faydalı olabileceğini belirtti. Beşiktaş’ın eski teknik direktörü Rıza Çalımbay’ı eleştiren Youla şunları söyledi:

Türkiye defteri kapandı

"Eski teknik direktörümüz alınan başarısız sonuçlardan sonra futbolcuları hedef gösterdi. Bu da bizi çok zor durumda bıraktı. Jean Tigana kalmamı çok istedi, ancak ben ayrılarak en doğru kararı aldığıma inanıyorum. Yaşananlar artık geride kaldı. Ben, bana yaptıklarına karşın Beşiktaş taraftarından özür diliyorum. Ama benim için Türkiye defteri artık kapandı, geri dönmem. Bazı arkadaşlarım daha Beşiktaş’tan ayrılacak. Aklıma gelen ilk isim ise Ailton.

Futbolcular huzursuz

Beşiktaş’ta futbolcular huzursuz. Taraftar tepkisi nedeniyle rahat değiller. Futbolcular arasında da çeşitli sorunlar var. Böyle bir ortamda futbol oynamak ve BJK İnönü Stadı’nda taraftarın karşısına çıkmak yürek ister."

Fransa Ligi’nin daha zor olduğunun altını çizen Youla, Türkiye’deki şampiyonluk yarışıyla ilgili ise, "Bence Beşiktaş ikinci yarıda ligde 3’üncü olur. Şampiyonluk da artık Fenerbahçe ve Galatasaray arasında geçer. Şampiyonluğa en yakın adaysa her yönüyle Fenerbahçe’dir diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!