Beşiktaş 3-3 Benfica / MAÇIN ÖZETİ

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş 3-3 Benfica / MAÇIN ÖZETİ
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2016 19:31

Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda temsilcimiz Beşiktaş, sahasında Benfica ile 3-3 berabere kaldı. Portekiz ekibi karşısında ilk yarıyı 3-0 yenik kapatan Beşiktaş, ikinci devrede muhteşem bir oyunla 3 gol buldu. Grupta oynanan diğer maçta Napoli evinde Dinamo Kiev ile golsüz berabere kaldı. Bu sonuçların ardından Beşiktaş'ın 2. tur şansı son maçlara kalırken, 2 puanda kalan Dinamo Kiev Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.

Haberin Devamı

Stat: Vodafone Arena
Hakemler: Damir Skomina, Jure Praprotnik, Robert Vukan (Slovenya)
Beşiktaş: Fabricio, Gökhan Gönül (Dk. 46 Cenk Tosun), Marcelo, Tosic (Dk. 60 Atınç Nukan), Beck, Tolgay Arslan (Dk. 46 Gökhan İnler), Hutchinson, Quaresma, Oğuzhan Özyakup, Adriano, Aboubakar
Benfica: Ederson, Semedo, Luisao, Lindelöf, Eliseu, Pizzi, Fejsa, Salvio, Guedes (Dk. 75 Samaris), Cervi (Dk. 64 Silva), Mitroglou (Dk. 86 Jimenez)
Goller: Dk. 10 Guedes, Dk. 25 Semedo, Dk. 31 Fejsa (Benfica), Dk. 58 Cenk Tosun, Dk. 83 Quaresma (Penaltıdan), Dk. 89 Aboubakar (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 26 Tolgay Arslan, Dk. 90 Aboubakar (Beşiktaş), Dk. 34 Pizzi, Dk. 76 Luisao (Benfica)

Beşiktaş 3-3 Benfica / MAÇIN ÖZETİ
Vodafone Arena'da oynanan mücadelede konuk ekip Benfica, 10. dakikada Guedes, 25. dakikada Semedo, 31. dakikada Fejsa'nın attığı gollerle ilk yarıyı 3-0 önde tamamladı. Temsilcimiz Beşiktaş'ın gollerini 58. dakikada Cenk Tosun, 83. dakikada penaltıdan Quaresma ve 89. dakikada Aboubakar kaydetti. Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 7'ye yükseltti. Benfica da puanını 8 yaptı. 6 Aralık'ta oynanacak grubun son maçlarında Beşiktaş, deplasmanda Dinamo Kiev ile; Benfica da evinde Napoli ile karşılaşacak.

Haberin Devamı

MAÇIN GOL POZİSYONLARI
10. dakikada
Mitroglou'nun pasıyla savunmanın arkasına sarkan Guedes, Fabricio'dan sıyrılarak topu boş kaleye gönderdi ve Benfica'yı 1-0 öne geçirdi.
25. dakikada Beşiktaş'ın hücumda kaptırdığı topla atağa çıkan Portekiz ekibinde Semedo, ceza sahası sol çaprazından sert bir şutla topu ağlara gönderdi.
31. dakikada soldan kullanılan serbest vuruşta Mitroglou'nun kafa vuruşunda top direkten döndü. Yunan futbolcunun kafayla ikinci denemesinde de direkten dönen topu bu kez Salvio kafayla tamamlamaya çalıştı. Yine direkten dönen topa son vuran Fejsa, Benfica'yı 3-0 öne geçirdi.
58. dakikada Beck'in sağ kanattan ortasında Cenk Tosun mükemmel bir voleyle skoru 1-3'e getirdi.
83. dakikada Lindeloef kendi ceza alanında topa elle müdahale edince Beşiktaş penaltı kazandı. Atışı kullanan Quaresma, skoru 2-3 yaptı.
89. dakikada ceza alanı içindeki karambolde topa son dokunan Aboubakar, skoru 3-3 yapan golü attı.

Beşiktaş 3-3 Benfica / MAÇIN ÖZETİ

Haberin Devamı

DEMBA BA VE NOUMA'YA BÜYÜK İLGİ
Beşiktaş’ın geçen yıl ki gol kralı Demba Ba sakatlığı nedeniyle geldiği Vodafone Arena’da taraftarların büyük ilgisi ile karşılaştı. Maç öncesi eski takım arkadaşlarını sahada kutlayarak başarı diledi. Demba’Ba maçı siyah beyazlı takımın eski golcüsü Orhan Kaynak ile birlikte izlerken taraftarlarından Nouma ile büyük ilgi gördüğünü ve Türkiye’den kopamadığını söyledi. Bu arada sakatlığı bulunan Caner Erkin ile Ömer Şişmanoğlu karşılaşmayı tribünden izlediler.

ŞEREF TRİBÜNÜNDE TARTIŞMA
Maç öncesi Vodafone Arena Stadı Şeref Tribününde Benfica yöneticilerinin kalabalık gelmesi nedeniyle yer sorunu çıktı. Bu esnada kapının sıkışması üzerine omuz omuza vurulduğu gerekçesiyle tartışma çıktı. Araya giren stat güvenlik sorumluları ve spor polisi tartışmayı önledi.

Haberin Devamı

ARENA'DA YENİLMEZLİK SÜRÜYOR
Beşiktaş, Benfica karşısında aldığı sonuçla Vodafone Arena'da resmi maçlardaki yenilmezliğini sürdürdü. Siyah-beyazlı takım, geçen sezon hizmete giren Vodafone Arena'da yaptığı 11 resmi karşılaşmada 7 galibiyet ve 4 beraberlik aldı. Beşiktaş, yeni stadında bir maçtaki en fazla golü de Benfica'dan yedi. Vodafone Arena'da sadece Süper Lig'deki Kayserispor ile Antalyaspor karşılaşmalarında kalesini gole kapatan siyah-beyazlı ekip, Bursaspor ve Galatasaray maçlarında ikişer golü kalesinde gördü. Benfica'dan 3 gol yiyen Beşiktaş; Osmanlıspor, Aytemiz Alanyaspor, Kardemir Karabükspor, Dinamo Kiev, Napoli ve Trabzonsporlu oyuncuların birer golüne engel olamadı.

Haberin Devamı

TOSIC, SEKEREK OYUNDAN ÇIKTI
Maçın ikinci yarısına iki değişiklikle başlayan Beşiktaş, Dusko Tosic'in sakatlanmasıyla 60. dakikada zorunlu değişikliğe gitti. Sakatlığı nedeniyle son maçlarda görev alamayan Tosic, sekerek saha kenarına gelirken bu oyuncunun yerine Atınç Nukan oyuna dahil oldu. Adanaspor mücadelesinde ilk 11'de görev alan Atınç, böylece Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez forma giydi.

BAKMADAN GEÇME!