"Benim için şampiyonluktan önemlisi yok"

Güncelleme Tarihi:

Benim için şampiyonluktan önemlisi yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2010 19:01

Sebastian Vettel, olduğu yere gelebilmek için genç yaşından bu yana bir çok pilot gibi fedakârlıklar yaptığını belirtti ve dünya şampiyonluğunu kazanmayı ne kadar çok istediğinin altını çizdi.

Haberin Devamı

8 yaşında karting ile yarışlara başlayan Alman pilot, şu anda F1 Pilotlar Dünya Şampiyonası'nda 3. sırada ve lider takım arkadaşı Mark Webber'in 10 puan gerisinde.

Auto Bild'e konuşan Vettel: "Hayatta hiçbir şey, benim için dünya şampiyonluğu kadar anlamlı olamaz."

23 yaşındaki pilot, daha küçük yaşlarında arkadaşları havuzlarda eğlenirken kendisinin yarışçı yeteneklerini geliştirmek için sıkça çalışması gerektiğini söyledi.

Vettel: "Orada olmayı ne kadar isterdim. Ama çalışmam ve antrenman yapmam gerekiyordu. Zaten hayatımdaki amacım için çalışıyordum."

Şampiyonada liderle arasında çok fark olmayan Vettel, griddeki en hızlı araca sahip olmasına rağmen bundan azamisini elde edememişti.

Bu, en son olarak Macaristan'da oldu. Alman pilot, güvenlik aracı girdiğinde önündeki Webber ile arasına 10 araçtan uzun bir mesafe koyduğu için ceza aldı ve potansiyel bir galibiyetten oldu.

Haberin Devamı

Macaristan öncesinde ise Vettel, Silverstone'de ilk sıradan kalkmasına rağmen lastiği patladığı için gerilere düşmüştü.

Ama akıllarda kalan en büyük olanı ise ülkemizde yapılan yarışta takım arkadaşı ile çarpışarak muhtemel bir 1-2 sonucunu McLaren'e hediye etmeleriydi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!